Nerede kalmıştık

Güncelleme Tarihi:

Nerede kalmıştık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2021 13:55

Salgının yaraları müzikle sarılıyor ve Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, kaldığı yerden devam ediyor. Çocukları da eksenine alan festival, ‘Yeşil yaşam etkinlikleri’yle 24 Temmuz – 29 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

 

DJ PERFORMANSI DA VAR

Bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Kocid-19 salgını önlemlerini uygulanacağı bir ortamda 24 Temmuz Cumartesi akşamı Antik Taş Ocağı’nda başlıyor. Devlet Sanatçısı, Piyanist Gülsin Onay ve Ancyra Ensemble’ın birlikte sahne alacağı açılış konserini, Şef Nisan Ak yönetecek. Her yıl ‘Suda’, ‘Kumda’ ve ‘Taşta’ konseptiyle düzenlenen festivalde bu yıl; 17 konser, 2 ustalık sınıfı öğrenci konseri ve 2 Dj performansı gerçekleşecek.

TARİHİ TAŞ OCAĞINDAN

2 bin 500 yıllık tarihi taş ocağı, Zefirya Kültür Merkezi, Gümüşlük Sahili’ndeki festival merkezi ve Toprak Ev’de gerçekleşecek konserlere ek olarak, Gümüşlük Festival Akademisi bünyesinde piyano ve çello masterclassları düzenlenecek. 1-12 Ağustos’ta düzenlenecek piyano masterclassına Gülsin Onay, Pablo Galdo ve Valerian Shiukashvili eğitmen olarak katılacak. 12-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek çello masterclassını ise Fransız çelist Henri Demarquette üstlenecek.

 
YILDIZ YAĞMURU

Haberin Devamı

Bu yıl da dünyanın dört bir yanından sanatçılar, Gümüşlük’te buluşacak. Piyanist Gülsin Onay ve Şef Nisan Ak yönetimindeki Ancyra Ensemble’ın açılış konserinin ardından Hollanda’dan North Sea String Quartet, Güney Kore’den genç piyanist Kisuk Kwon, müzik yaşamını Hollanda’da sürdüren Meral Polat Caz Trio, İspanyol piyanist Pablo Galdo, Gürcistan’dan Piyanist Valerian Shiukashvili, keman, çello ve piyanodan oluşan Nova Trio, piyanist Barış Büyükyıldırım, Hakan Başar Caz Trio, keman, çello ve piyanodan oluşan Trio Likya, Sırp piyanist Zoran İmsirovic, Elif Çağlar Caz Quartet, Fransız çelist Henri Demarquette ve piyanist Özgür Ünaldı, Hollanda’dan Trio Reijseger Fraanje Sylla birer konser verecek. Festivalin sanat danışmanı Gülsin Onay ayrıca bir de solo performans sergileyecek. Festival, İsrail’den Çelist Maya Belsitzman & Perkisyoncu Matan Ephrat ile devam edecek. Ayrıca Dj performanslarıyla Mx. Sür & Q-BRA (Kübra Uzun) ve Almanya’dan Dj Lakuti de 13-14 Ağustos’ta festival sahnesinde olacak. 18. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 29 Ağustos akşamı, El Ele Müzik Senfoni Orkestrası, Piyanist İlyun Burkev ve Kemancı Naz İrem Türkmen’in Antik Taş Ocağı’nda verecekleri konserle son bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!