Nefes aldıran içecek

Güncelleme Tarihi:

Nefes aldıran içecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2021 16:21

KUMBHAKA Mutfak’ın kurucusu Elif Yılmaz Koçak, İzmir Urla’da kombucha içecekler üretiyor. Koçak, “İnsanın tüm hücrelerine nefes aldıran fermente içecekler üretiyoruz. Urla’daki atölyemizde geleneksel yöntemlerle cam kavanozlarda ürettiğimiz ürünlerimizin ilk ikisi kombucha ve su kefiri. Yakın gelecekte seri üretimine geçeceğimiz farklı fermente içeceklerimiz için en iyi, en lezzetli ve en sağlıklı reçeteyi bulmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı


NEDEN ÖNEMLİ?
Fermente içeceklerin önemiyle ilgili de bilgi veren Elif Yılmaz Koçak, şöyle devam etti: “Bağırsaklarımızda trilyonlarca, hatta bir karşılaştırma yapmak gerekirse bedenimizdeki hücre sayısından daha fazla bakteri yaşıyor. Bu bakteriler bizim için besinleri parçalayıp kolay sindirilebilir hale çeviriyor, enerji depoluyor, vitamin üretiyor, zehirli maddeleri ve ilaç kalıntılarını yok ediyor, bağışıklık sistemimizin çalışması konusunda katkıda bulunuyor. Bağırsak floramız ne kadar sağlıklıysa, yani faydalı bakterilerin sayısı ne kadar fazlaysa kendimizi o kadar iyi hissederiz. Fermente içecekleri beslenmemizin bir parçası yapmak bağırsak floramızdaki faydalı bakteri sayısının artması için çok önemli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!