Güncelleme Tarihi:
İZMİR, (DHA) - NARLIDERE Belediye Başkanı Ali Engin, 91'inci İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ile eş zamanlı açılan, Anadolu'nun ve İzmir'in lezzetlerini katılımcılarla buluşturan Terra Madre Anadolu'da Narlıdere'yi temsil eden işletmelerle bir araya gelerek teşekkür plaketi verdi. Başkan Engin, Narlıdere'yi Türkiye'nin ve İzmir'in en önemli gastronomi noktalarından biri yapmak istediklerini ifade ederek, "Narlıdere her zaman küçük üreticinin ve esnafın desteklendiği bir yer olacak. Metronun da gelmesiyle vatandaşlarımız ilçemizdeki lezzet duraklarına kolaylıkla ulaşabilecek. Narlıdere'yi bu alanda dünya markası yapabilir ve ekonomimizi büyütebiliriz" dedi.
İzmir Enternasyonal Fuarı'yla eş zamanlı düzenlenen Terra Madre Anadolu 2022'de Narlıdere'yi temsil eden ve ilçenin yerel lezzetlerini dünyayla buluşturan işletmelere, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Başkan Ali Engin'in yanı sıra, Slow Food Türkiye Kurucularından Gazeteci Nedim Atilla, Slow Food Narlıdere Birliği Lideri İlke Engin ve işletme sahiplerinin katılımıyla Narlıdere Park Orman Tesisleri'nde gerçekleştirilen buluşmada, Narlıdere Belediyesi Kadın Girişim ve Üretim İşletme Kooperatifi üyeleri de yer aldı.
'NARLIDERE ÜRETENİN YANINDA'
Plaket töreninde Narlıdere'nin dünyanın en büyük gıda hareketi olan Slow Food'a üye olmasının ilçenin tanıtımına kısa sürede büyük katkı sağladığını dile getiren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yerel yemek kültürünü ve üreticileri her zaman desteklerini belirti, "160'dan fazla ülkede milyonlarca insanı kapsayan Slow Food hareketine Narlıdere'mizin de dahil olmasını oldukça önemsiyoruz. Sürdürülebilir bir gıda sisteminin yerel lezzetleri korumakla ve üreticileri desteklemekle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Gıda ürünlerinin tarladan sofraya kadar nasıl yetiştirildiğinin, üretildiğinin ve tüketildiğinin çevremiz ve sağlığımız için de büyük önem taşıdığını biliyoruz. Narlıdere'mizde yer alan gıda işletmelerimiz de bu bilinçle hareket ederek suyumuza, toprağımıza ve gıdamıza sahip çıkıyor. Aynı zamanda yerel yemek kültürümüzü ve ilçemizi dünyaya tanıtıyor. İEF'deki Narlıdere Slow Food standı da gördüğü yoğun ilgiyle adeta bunu kanıtladı. Belediye olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız. Yerel kültürümüzü gelecek nesillere taşıyan ve ilçemizdeki lezzetleri markalaştırarak dünyayla buluşturan işletmelerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Başkan Engin, Narlıdere'yi Türkiye'nin ve İzmir'in en önemli gastronomi noktalarından biri yapmak istediklerini ifade ederek, “Narlıdere her zaman küçük üreticinin ve esnafın desteklendiği bir yer olacak. Metronun da gelmesiyle vatandaşlarımız ilçemizdeki lezzet duraklarına kolaylıkla ulaşabilecek. Narlıdere'yi bu alanda dünya markası yapabilir ve ekonomimizi büyütebiliriz" diye konuştu.
'İZMİR'İN GASTRONOMİ ALANINDA BİR BENZERSİZLİĞİ VAR'
Slow Food Türkiye'nin kurucularından Gazeteci Nedim Atilla da İzmir'in Terra Madre Anadolu ile tarihi günler yaşadığını söyledi. Atilla, "Türkiye'nin her yerinden çok sayıda üretici fuara geldi. İzmir'in gastronomi alanında bir benzersizliği var ve bunu Terra Madre Anadolu ile gösterdik. Narlıdere ekibimizle gurur duyduk" dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI