Müzik Öğrenmenin Yaşı Yok

Güncelleme Tarihi:

Müzik Öğrenmenin Yaşı Yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 11:18

İÇİNDE MÜZİK AŞKI OLUP, ŞARKI SÖYLEMEK İSTEYEN ANCAK “YAŞIM GEÇTİ, BU SAATTEN SONRA OLMAZ” DİYENLERİN SESİNE KULAK VEREN KONAK BELEDİYESİ, 55 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIN KATILABİLDİĞİ BİR YETİŞKİN KOROSU KURDU

İçinde müzik aşkı olup, şarkı söylemek isteyen ancak “Yaşım geçti, bu saatten sonra olmaz” diyenlerin sesine kulak veren Konak Belediyesi, 55 yaş ve üzeri vatandaşların katılabildiği bir yetişkin korosu kurdu.
“Eğitimin yaşı olmaz” düşüncesiyle yaşama geçirilen Konak Belediyesi Yetişkin Korosu’nda yaşı ilerlemesine rağmen içindeki müzik aşkını kaybetmemiş 30 üye yer alıyor. Çalışmalarını Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmete giren Ziya, Zişan, Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde sürdüren koroya eğitimleri, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası şeflerinden Anıl Altınsoy veriyor. Kısa sürede kat ettikleri yolla bir hayli umut veren kora üyeleri ilk büyük konserini yılbaşı akşamı verecek.
SOSYALLEŞMELERİ SAĞLANIYOR
İkinci baharlarını yaşayan vatandaşların buluşma mekanı haline gelen Ziya, Zişan, Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde her hafta cuma günü düzenlenen kursa katılan koro üyeleri piyano eşliğinde eğitim alıyor. Çalışmalara büyük bir disiplin ve ciddiyetle katılan koro üyeleri sergiledikleri başarılı performansla da dikkat çekiyor. Çoğu farklı mesleklerde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olmuş koro üyeleri arasında sıcak bir ortam oluşturan eğitimler onların kaynaşmasını da sağlıyor. Koro üyelerinin merkeze ulaşımını kolaylaştırmak için Konak Belediyesi servis hizmeti de sunuyor. Üyeler eğitimlerin olduğu gün servisle getirilip götürülüyor.
İLK KONSER YILBAŞINDA
Koronun kısa sürede geldiği noktanın sevindirici olduğunu belirten Şef Anıl Altınsoy, “İçindeki müzik aşkını kaybetmemiş, bunca yıl bekledikten sonra gelip burada müzik eğitimi alan öğrencilerimiz var. Onlara burada hem müzik eğitimi veriyoruz hem keyifli bir gün geçirmelerini sağlıyoruz. Şuanda hazırlıklarımız sürüyor. Eğitimlerimizi tamamladığımızda ilk konserimizi yılbaşında vererek performansımızı göstereceğiz” dedi. Her hafta cuma günü verilen eğitimleri büyük bir keyifle ve sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden koristlerden Sabri Özazar da Napoliten’den Türk Sanat Müziği’ne kadar geniş bir yelpazede müzik eğitimi aldıklarını belirterek, kendilerine bu fırsatı sunan Konak Belediyesi’ne ve Başkan Sema Pekdaş’a da teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!