Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde ön kayıtlar başladı

Güncelleme Tarihi:

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümünde ön kayıtlar başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 12:49

Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nde ön kayıtlar başladı

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, Türk ve Ege mutfağının en seçkin örneklerini öğrenecek ve dünyaya tanıtacak genç şefleri ve yöneticileri yetiştirmeye hazırlanıyor. Özel yetenek sınavı yapılan bölümde, ön kayıt için başvurular 21 Temmuz'a kadar yapılabilecek.

Bölümde, geleceğin şeflerini belirlemek üzere iki aşamalı yetenek sınavı yapılacak. İlk sınavı yazılı olarak 26 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Yazılı sınavın ardından öğrenciler, 27 Temmuz’da mülakata alınacak. 50 öğrencinin kabul edileceği bölümden yetişen gençler, Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki mutfaklara dair en ince ayrıntıları öğrenecek. Şef adaylarının 5’i tam burslu, 8’i ise yüzde 50 burslu öğrenim görme imkânına sahip olacak.

İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk, amaçlarının dünya mutfak kültürüne hâkim şef ve şef adayları yetiştirmek olduğunu belirtti. Mezunlarının turizm ve konaklama sektöründe görev alabileceğini kaydeden Öztürk, ayrıca Fransa’nın Lyon Kenti’nde Michelin yıldızlı restoranlarda her yıl başarılı öğrencilerin staj yapma olanağının olduğunu bildirdi. Mutfağın günümüzde sanatsal bir mesleğe dönüştüğünü vurgulayan, Öztürk şunları söyledi:

"Hedefimiz, mutfak sanatları alanında gerekli teorik ve pratik bilgilerle donanmış şeflerin veya yöneticilerinin yetiştirilmesini sağlamak. Dört yıllık eğitimin ilk iki yılında işletmecilik ve yönetim ağırlıklı dersler veriyoruz. Öğrencilerimiz, konaklama endüstrisine yönelik dersler alarak sektörel bilgi sahibi oluyor. Eğitimin üçüncü ve dördüncü yıllarında öğrencilerimiz tamamen pratiğe yönlendiriliyor. Bu dönemde öğrenciler, mutfak sanatlarının teorik altyapısının yanı sıra, dünyanın ünlü mutfaklarını da uygulamalı olarak öğreniyor."

‘DÜNYAYA HÂKİM TÜRK MUTFAĞI’

Öğrencilerin, uluslararası boyuttaki işbirlikleriyle Michelin yıldızlarına sahip restoranlarda staj yaptığını belirten Öztürk, öğrencilerin de Türk mutfağını dünyaya taşıdığını aktardı. Öztürk, Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'ne YGS’nin her hangi bir puan türünden en az 150 ve daha fazla ham puana sahip olan adayların ön kayıt yaptırabileceğini ifade etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!