Güncelleme Tarihi:
Milas OSB Müteşebbis Heyet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Bugün çok mutluyuz. Milas için önemli bir çalışmaya imza atıyoruz. 1996 yılından bu yana yaklaşık çeyrek asırdır Milas OSB’nin özlemini yaşıyorduk” dedi. Bölgede 54 sanayi parseli olduğunu belirten Özer, “Sizlerden bir an önce inşaatların başlamasını istiyoruz. Burası yaklaşık 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak. Devletin sunduğu birçok teşvik var. Biz her zaman yardımcı olmaya hazırız. İlk fırsatta ikinci etaba başlamak istiyoruz” diye konuştu. Müteşebbis Heyet Yönetim Kurulu Üyesi, Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, tarihi bir an yaşadıklarını söyledi, “Uzun süren bu macerada dönüm noktalarından birindeyiz. Sadece Milas için değil, Muğla için önemli bir adım atılıyor. Kura aşamasına gelmek bu yolda önemli” ifadesini kullandı. Milas OSB Mütevelli Heyet Yönetim Kurulu Başkanı, Kaymakam Eren Arslan ise Milas’ın parlatılmayı bekleyen bir mücevher olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “İnşallah burada yükselecek sanayi tesisleriyle ülkemiz daha çok katma değer oluşturacak. Milas için çıtamız çok yüksek.”
YÜZDE 70 DOLULUKTA
İKİNCİYE İZİN VAR
Tapularını alan hak sahiplerinin bir yıl içinde projelerini hazırlayıp yönetime sunmaları ve sonraki iki yıl içinde de fabrikaları kurup faaliyete geçmeleri gerekiyor. Belirtilen sürede tesislerini kuramayanların hakları OSB yönetimine geri dönecek. Çalışır durumda fabrika sayısında yüzde 70 doluluğa ulaşıldığında Muğla’da ikinci bir OSB kurulabilmesi mümkün olacak.
ÇEVREYLE DOST ÜRETİM
Muğla’nın ilk ve tek organize sanayi bölgesi olacak Milas OSB, bin 72 dekarlık alan üzerine kuruluyor. Alınan ilke kararı gereği ilk etapta çevreyle dost fabrikaların kurulabileceği bölgede inşaat, makine, entegre tesis, sanayi tekstili üzerine faailiyet yapılabilecek.