Güncelleme Tarihi:
Faik GÜRSES/İZMİR, (DHA) - ELÇİN Alanç 2013 yılında dünyaya geldiğinde bir dizi ameliyat geçirip hayata tutunacağından habersizdi. Fatoş- Erdem Alanç çiftinin kızlarına tıpta eşine ender rastlanan bir teşhis konulmuştu. Doğduğu gün morarma vakası ile Muğla Devlet Hastanesi'ne yatırılan Elçin henüz 29 günlükken bıçak altına yattı.
Tıpta aort koarktasyonu+PDA tanısıyla teşhis konmuştu. Elçin tıp tabiri ile PDA divizyonu+extedded reziksiyon uç uca anostomoz+pulmoner panding operasyonu yapılmıştı. Kalbe giden damarlarda sorun vardı. Temiz kan ile kötü kan birbirinden ayırt edilemiyordu. Ölüm riski büyüktü. Bir dizi tetkiklerden sonra Elçin'in başını dik tutma, 4 aylıkken desteksiz oturmadan da yoksun olduğu belirlendi.
Anne- baba arasında akraba ilişkisi bulunmamasına rağmen minik Elçin ilk ameliyatından sonra ikinci ameliyat için 3 yaşında yeniden bıçak altına yattı. Kalbe giden temiz ve kötü kanın dolaşımı bir türlü normal biçimde sağlanamıyordu. İkinci ameliyatı, üçüncü ameliyat takip etti.
HAYATA TUTUNDU
Ege Üniversitesi Kalp Cerrahı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Atay, Doç. Dr. Mehmet Fatih Ayık, Uzman Dr. Emrah Şişli geçen hafta Elçin Alanç için ameliyata girdi. 5 saati aşkın bir operasyon sonrası Elçin yoğun bakıma kaldırıldı. Sağlık durumunun iyice netleşmesi için ameliyatın ardından 72 saat geçmesi bekleniyordu. Nihayet o süreçte geçti. 4 yaşına gelene kadar sağlığına kavuşabilmesi için 3 tehlikeli ameliyat geçiren Elçin şimdi, annesi-babası, kardeşleri arkadaşları gülüp oynayabilecek.
Henüz neler atlattığının farkında değil. Ama minicik kalbine giden damarlar, Türk hekimlerinin başarılı müdahalesi ile tam üç kez onu hayatta tutmayı başardı. Elçin'in babası Erdem Alanç, "Mustafa Kemal 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' diye boşuna dememiş. Bugün belki de kızımız dünyada olmayacaktı. Elçin'in yeniden yaşamasını sağlayan Prof. Dr. Yüksel Atay başta olmak üzere, Doç. Dr. Mehmet Fatih Ayık, Uzman Dr. Emrah Şişli'ye minnet ve şükranlarımızı sunarız" dedi.
FOTOĞRAFLI