Mevsim geçişlerinde saç dökülmeleri artabilir

Güncelleme Tarihi:

Mevsim geçişlerinde saç dökülmeleri artabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2021 17:21

 Sağlıklı saçların sosyal açıdanönemli olup kişinin özgüveni veiyi hissetmesi noktasında büyükrol oynadığına dikkat çeken YakupKaya, mevsimsel saç dökülmesitedavisi hakkında dikkatealınması gereken bilgiler verdi.. DR. Hair Este Clinic uzmanlarından Yakup Kaya, mevsimle birlikte artan saç dökülmelerinin kişinin sosyal hayatını etkileyen önemli sorunlardan biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Saç kaybı çoğunlukla erkeklerle bağdaştırılırsa da günümüzde kadınları, hatta gençleri de etkileyen bir problem olduğunu ifade eden Yakup Kaya, “Saç dökülmesinin sebebi ve tedavi yöntemi kişiden kişiye göre farklılık gösterse de tanı sürecinde izlenilen yollar değişmemektedir. Saç dökülmesi önlenebilir ve tedavi edilebilir bir durumdur. Uygun bir beslenme düzeni, gerekli vitamin ve mineral takviyeleriyle vücudun ihtiyacı olan besine geri kavuşması, saç sağlığı tedavilerine katkı sağlamaktadır. Saç tipine uygun şampuan ve besleyici serumların kullanılması da tedavinin desteklenmesinde büyük rol oynar” dedi.

NEDENİ ARAŞTIRILMALI

Saç dökülmesinin altında yatan temel sorunların araştırılması gerektiğine dikkat çeken Yakup Kaya, “Ayrıca hastanın sağlık geçmişi, kan değerleri, muayene ve saç analizi ile elde edilen tüm bilgilerle dökülmenin tipi ve tedavi yöntemleri saptanmalıdır” diye konuştu. Saç dökülmelerinde direkt olarak saçlı deriye enjeksiyon yöntemi ile uygulanan PRP, mezoterapi gibi tedaviler olduğunu söyleyen Kaya, “Vitamin, mineral ve saç kökünü besleyen tedaviler, saçların dökülmesini engellemektedir. Saç mezoterapisi denilen tedavi yöntemiyle hem saç dökülmesi engellenir hem de saç kökleri beslenmektedir. PRP ise plazma denilen kişinin kendi kan hücrelerinden elde edilen özel serumun saçlı deriye enjeksiyon yöntemiyle verilmesi işlemidir. Özellikle genetik saç dökülmelerinde oldukça etkili bir tedavi yöntemidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BİR UZMANA DANIŞIN

Dökülme tipine göre uzman gözetiminde önerilen tablet formundaki destek tedavi ürünlerinden biotin ve finasteridin destek tedavi olarak kullanılabildiğini söyleyen Kaya, şöyle devam etti: “Şampuan kullanımında ise saç tipi ve saç dökülmesi göz önünde bulundurularak içeriği temiz şampuanlar tercih edilmelidir. Banyo sırasında ve sonrasında saçı tararken hırpalamamak, nazik davranmak saç kökleri için önemlidir. Son olarak özellikle dikkat edilmesi gereken nokta ise tüm bu tedavilerin ve tedavi destek vitaminlerinin kullanımından önce bir uzmana danışmak ve bu destek ürünlerini uzman kontrolünde kullanmaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!