"Mesleğim Geleceğimdir" projesi ödüllerdirildi

Güncelleme Tarihi:

Mesleğim Geleceğimdir projesi ödüllerdirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 12:18

"Mesleğim Geleceğimdir" projesi ödüllerdirildi

Haberin Devamı

KEMALPAŞA İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mopak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kemalpaşa Belediyesi ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) işbirliği ile bu yıl 3. kez düzenlenen "Mesleğim Geleceğimdir" proje yarışması, ilköğretim öğrencilerinin projelerini sergilemesi ve dereceye girenlerin ödüllerini alması ile sona erdi .KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, iyi yetişmiş bir teknisyenin işsizlik sorunu yaşamayacağını söyledi.

Kemalpaşa’da 11 okulun 45 proje ile katıldığı yarışmada birinciliği Cumhuriyet Ortaokulu’nun “Sifon Kapıdaö projesi kazanırken, projeyi hazırlayan öğrenci ve danışman öğretmenler ödüllerini Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya’nın elinden aldı. İkinciliği ise 75. Yıl Ortaokulu’ndan “Isıtmalı Yol" projesi kazanırken ödüllerini KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk verdi. Üçüncülük ödülünü  “Gönül Gözü" projesi ile kazanan Yukarı Kızılca Ortaokulu öğrencilerine ödüllerini ise KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem takdim etti. Ortaokul öğrencilerini meslek liselerine özendirmek, okul seçimi yaparken meslek liselerinin eğitim yaşamlarında kendilerine katacağı artıları anlatmak amacıyla Türkiye’nin tek proje yarışmasında öğrenciler hazırladıkları projelerle umut verdi.

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, sanayiciler olarak en büyük ihtiyacın teknik eleman olduğunu vurgulayarak “Bizim için teknik personel ara eleman değil, aranan elemandır. Sanayicler olarak çok büyük oranda aranan eleman sıkıntısı yaşıyoruz. İyi yetişmiş bir teknisyen işsizlik sorunu yaşamaz. Üretimdeki liderlik pozisyonu ile çok uygun yaşam koşullarına sahip olur. O nedenle meslek liseleri" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!