Mentorege’de Hedeflerin Üzerinde Başarı

Güncelleme Tarihi:

Mentorege’de Hedeflerin Üzerinde Başarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 10:54

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI (EBSO)’NUN TÜRKİYE’DE İLK OLARAK HAYATA GEÇİRDİĞİ ÜÇ AVRUPA BİRLİĞİ İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ’NDEN BİRİ OLAN İZMİR ABİGEM İLE EGE ÜNİVERSİTESİ EBİLTEM TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ İŞBİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞEN "KOBİ’LER İÇİN İNOVASYON" PROGRAMI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’nun Türkiye’de ilk olarak hayata geçirdiği üç Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nden biri olan İzmir ABİGEM ile Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğinde gerçekleşen "KOBİ’ler için inovasyon" programı başarılı bir şekilde tamamlandı.
Üniversite ve sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olarak TÜBİTAK tarafından desteklenen, KOBİ’lere hiçbir finansal yük getirmeden uygulanan projede, katılımcı işletmelerle TÜBİTAK ile KOSGEB’in Ar-Ge, yenilik destek programlarına başvurular artarken, nitelikli istihdama da katkı sağlandı. Proje sonunda elde edilen başarı ile 14 firma TÜBİTAK Ar-Ge, yenilik destek programlarına başvururken Ar-Ge ve yenilik harcamalarında ve nitelikli personel istihdamında artış gerçekleştiren firma sayısı 14’e ulaştı. Nitelikli personel istihdamı hedefi 7 iken proje sonunda bu sayı 29 olarak gerçekleşti. Diğer alanlarda istihdam edilen mavi yakalı personelle birlikte toplamda 68 kişilik yeni istihdam sağlandı.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) yönetim kurulu üyesi, İzmir ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Ateş İlyas Demirkalkan, işletmelerin profesyonel danışman ihtiyacını dikkate alan programınerel ve ulusal ihtiyaçlara özgü sürdürülebilir ve izlenebilir bir danışmanlık mekanizması olduğunu belirtti.
İzmir ABİGEM Direktörü Dr. Canan Arıkbay da, "9 aylık proje süresince önce mentörlük hizmeti verebilme potansiyeline sahip kişiler, projeye özgü geliştirilen mentorege mentörlük eğitim testi ve mülakatlarla mentör seçim kriterleri doğrultusunda belirlendi. 40 mentör adayı 60 saatlik eğitim programına alındı ve mentörlük bilgi ve birikimi geliştirildi. Mentörlük hizmetinden yararlanacak firmaların ise daha önce bir Ar-Ge ve yenilik desteğine başvurmuş ve ancak destek almamış olması ve belirli bir Ar-Ge kültürüne sahip olma şartı arandı" diye konuştu.
Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan ise, 100 civarında firmanın başvurduğu projede yine firmalara özel mentorege ve yüz yüze görüşmeler uygulandığını söyledi. Prof. Dr. Sukan, "TÜBİTAK’ın 1601 Programı kapsamında açılan ’Özel Sektör Firmalarının Ar-Ge ve Yenilik Kapasitesini Artırmaya Yönelik Mentörlük Mekanizması Geliştirilmesi ve Uygulanması’ çağrısı kapsamında geliştirilen programın KOBİ’lerin Ar-Ge ve yenilik farkındalığının artmasını sağladığını belirtti. Sukan, "Üniversite sanayi işbirliklerinin artışının da hedeflendiği proje ile mentörlük hizmetine standart gelmesi sağlanırken, KOBİ’ler için yenilikçi bir atmosfer yarattığını” vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!