Güncelleme Tarihi:
İZMİR'in Menemen İlçesi'nde belediye kendi kaynaklarıyla geçmişte sekiz çocuğun boğulduğu gölü rekreasyon alanına dönüştürdü. İçinde amfi tiyatro, kır düğün salonu, kafeterya, otopark, 93 türden bini aşkın hayvanı barındıran bir hayvanat bahçesi de bulunan Gölpark'ta bisiklet parkuru, yapay kayalarla oluşturulan şelaleler, seyir terasları, lunapark, toplam 5 bin metrekarelik kapalı fuar alanı, deniz bisikleti ve hobi balıkçılığı imkanı ile futbol, basketbol sahaları ve tenis kortları da var. Projenin 12 milyon liraya mal olduğu bildirildi.
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, cuma günü açılışını yapacağı Gölpark'ta basın toplantısı düzenledi. Belediyenin kendi öz kaynakları ile hayata geçirilen proje hakkında açıklamada bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin şunları söyledi:
“Burası mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yani, Ulaştırma Bakanlığı’na ait bir bölgeydi. İzmir-Çanakkale yolu üzerinde malzeme çıkartılan alanda yer altı sularıyla kendiliğinden bir göl oluştu. 8 yavrumuz burada boğuldu ve zor bir durumla karşı karşıyaydık. Bu izbe mekanı alıp, Başbakanımız Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı iken belediyemizi ziyareti sırasında burayı talep ettik. Projemizi sunduk ve buraya öncelikle 30 bin kişilik şehir stadı yapılmasını talep ettik. Ancak 2 seçim geçti ve proje havada kaldı. O arada burada boğulma olayları devam ediyordu. Stat projesinden vazgeçip vatanımız, milletimiz yararına rekreasyon alanı yapma kararı aldık. Yapma diyenler oldu ama toplum adına bir şey yaptık ve yüreğimiz rahat. Projenin yüzde 90’ı Menemen Belediyesi’nin kendi çalışanları tarafından hayata geçirildi. Kimseden bir lira almadan projeyi gerçekleştirdik."
TAHMİNİ PROJE BEDELİ 12 MİLYON LİRA
Muhalefet tarafından sıkça eleştiri konusu haline getirilen projenin tahmini bedelini de açıklayan Şahin, ihale etmeden oluşturulan rekreasyon alanını belediyenin öz kaynakları ile hayata geçirdiklerinin altını çizerek, “Projenin maliyetini tam olarak hesaplamadık. Yakında bunun maliyetini de ortaya koymaya çalışacağız. Her dakikasında projenin içerisinde oldum. Yaklaşık 11-12 milyon liraya mal olduğunu tahmin ediyorum. Eğer ihale etseydik maliyet 40 milyon lira olurdu. Devletin milletin parasını korumanın hazzını yaşıyoruz" dedi.
“ESKİ KÜLTÜRPARK’I YARATMAYA ÇALIŞTIK"
Proje içerisinde inşa edilen kapalı fuar alanında yılda 5- 6 organizasyona ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini aktaran Menemen Belediye Başkanı Şahin, “Rekreasyon alanındaki spor salonuna 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in adını vermeyi düşünüyoruz. Bu alan bölgemize de büyük katkı sağlayacak. 25 dönümlük hayvanat bahçemizde Sasalı Doğal Yaşam Parkı’ndan esinlendik. Kültürpark’taki eski hayvanat bahçesi 17 dönümdü. Bizdeki bazı hayvan çeşitleri Doğal Yaşam Parkı’nda bile yok" dedi.
“SİTEMİM AZİZ KOCAOĞLU’NA DEĞİL YASAYA"
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Şahin, rekreasyon alanına ulaşımın İZBAN’dan saatten bir kalkacak ücretsiz servislerle sağlanacağını dile getirdi. Tahir Şahin, belediyenin kıt kaynaklarıyla inşa ettikleri projeyle ilgili siteminin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne değil, Bütünşehir Yasası’na olduğunun altını çizerek, “Zor bir yasa ile çalışıyoruz. Kimsede kabahat yok. Bu yasayı çıkaran anlayışın yanlış bir karar verdiğini ifade ettim. Bireylere sitem etmiyorum. Aziz Başkan ne yapsın? Buranın mülkiyetini istesem de bana vermeseydi, Aziz Bey’e sitem ederdim" dedi.
"NASİP OLURSA ADAY OLMAK İSTERİM"
Şahin, CHP’deki kongre sürecinin ardından ilçe ziyaretlerine de açıklık getirdi ve gelecek döneme ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı söylentileri için de şunları söyledi:
“Yerel yönetim işi risk işi. Risk alırsan olur. Bizim gibi kendi parasıyla cami yapan, cemevi yapan belediye yok. Bizde din, dil, mezhep ayrımı yok. Yapmış olmak için yapmıyoruz. Gerekliydi yaptık. Bu tür hizmetler kamuoyunda bazı düşüncelere yol açıyor. Cevat Durak ile samimi arkadaşız. Siyaset bugün var, yarın yok. Parti ayrımı yapmadan 30 ilçe belediye başkanımıza gitmemiz ters bakma anlayışını bırakalım demekti. Burada oturmakla bir şey olmuyor. Birbirimizi biraz daha sıkı tanıyalım. Ben dört dönemdir her şeyi biliyorum diyemem. Yaptığınız ve yapacağınız işlerle bir yerlere gitmek zorundasınız. Ama gitmiyorsanız da yapacak bir şey yok. Olmazsa da olmaz. Seçim kaybedince 'yandım Allah' diyorlar. Sevincin de hüsranın da 48 saat olmalı. 1999’da aman aman belediye başkanı olacağım diye seçime girmedim. Nasip olursa elbette ki isterim. Olmazsa da dünyanın sonu değil."
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
KUTU
GÖLPARK MENEMEN’DE NELER VAR?
Toplam 170 bin metrekareyi bulan kapalı rekreasyon alanında 27 bin metrekarelik doğal gölet alanı, 3 bin kişilik amfi tiyatro ve kır düğün salonu, 2 adet kafeterya, 500 araçlık otopark, 25 bin metrekarelik alanda kurulu 93 türden bini aşkın hayvanı barındıran hayvanat bahçesi bulunuyor. Bin 500 metrekarelik su kuşları alanına ev sahipliği yapan Gölpark Menemen’de ayrıca, el işleri çarşısı ve yöresel pazarlar, Gokart pisti bin 759 metrelik ücretsiz bisiklet parkuru,750 metrelik mini tren ve yürüyüş parkuru, yapay kayalarla oluşturulan şelaleler, seyir terasları, lunapark, toplam 5 bin metrekarelik kapalı fuar alanı, deniz bisikleti ve hobi balıkçılığı imkanı ile futbol, basketbol sahaları ve tenis kortları bulunuyor.