Manisalı sanayicinin yükü MOS Lojistik’in omuzlarında

Güncelleme Tarihi:

Manisalı sanayicinin yükü MOS Lojistik’in omuzlarında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2021 20:09

MOS Lojistik Merkezi Müdürü Arda Erman, merkeze gelen ürünlerin demiryoluyla Aliağa ve İzmir Limanı’na gönderilirken, Türk Cumhuriyetleri’ne direkt demiryolu bağlantısıyla da birçok sanayi ürünü ihraç ettiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

YÜZDE 100 Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin bağlı ortaklığı olan Manisa Organize Sanayi(- MOS) Lojistik Hizmetleri A.Ş., uluslararası standartlarda sanayiciye güvenilir, sürdürülebilir, kaliteli ve çağdaş bir lojistik imkanı sağlıyor. 306 bin metrekarelik alanda bulunan MOS Lojistik Hizmetleri A.Ş., bölge limanlarına trenle günlük 300 konteyner taşırken, sanayicinin malları daha düşük dahili maliyetlerle güvenli ve çevreci bir şekilde dünyaya ihraç ediliyor. Lojistik Merkezi’ne gelen ürünler, demiryoluyla Aliağa ve İzmir Limanı’na gönderilirken, Türk Cumhuriyetleri’ne direkt demiryolu bağlantısıyla da birçok sanayi ürünü ihraç ediliyor. Demiryolu taşımacılığı sayesinde, karbon salımında yüzde 75’lik bir azalma sağlanarak çevre kirliliğinin de önüne geçildi.

Haberin Devamı

YÜZDE 100 VERİMLİLİK

MOSB’da faaliyet gösteren firmaların maliyetlerini azaltarak güvenilir ve sürdürülebilir lojistik imkanı sunduklarını ve sanayicinin yükünü demiryolu ağı üzerinden bölge limanlarına taşıdıklarını belirten MOS Lojistik Merkezi Müdürü Arda Erman, 2010’da faaliyete geçen lojistik merkezinin 306 bin metrekarelik alan üzerinde lojistik sektöründe demiryolu taşımacılığı yanında kapalı ve açık depolama hizmeti verdiğini söyledi. Günde ortalama 300 konteyner taşıdıklarını, Alsancak ile Aliağa limanlarına sevkiyatlarının düzenli sürdüğünü belirten Erman, “Hiçbir vagon boş sevk edilmiyor. Yüzde 100 oranında verimlilikle çalışıyoruz. Doğrudan demiryolu bağlantısı olmasından dolayı verimli taşımayı Alsancak ve Aliağa Nemport limanlarına gerçekleştiriyoruz. TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin destekleriyle her geçen yıl taşıma kapasitemiz artıyor” dedi.

13.500 METREKARE OLACAK

Manisa OSB’nin 11 milyon metrekarelik bir alanda kurulu olduğunu, 12 yıl önce,dış ticaret hacimleri de değişince bir lojistik merkezi kurulumu ihtiyacı doğduğunu belirten Arda Erman, “Manisa OSB’nin doğrudan bölge limanlarıyla aramızda gerçekleşen ithalat ve ihracat konteyner sayısı olarak yoğun bir konteyner yük trafiği var. Bölge sanayicilerimizin depolama yapabileceği dış alan kullanımlarına da ihtiyacı var. Bu yıl 11’inci yılımıza girdik. 11 yıl içerisinde sanayicimizin demiryolu taşımacılığına karşı olan tereddütlerini ortadan kaldırmak adına büyük çaba sarf ettik. İlk yıllarda 25 bin metrekare olan konteyner terminal alanımız zaman içinde 75 bin 500 metrekareye ulaştı. Bu yıl içerisinde ise 130 bin 500 metrekareye ulaşacak. 12 bin metrekare kapalı depolama alanımız 60 bin metre kareye ulaştı. 20 bin 666 metrekare beton yükleme boşaltama alanımız, bin 479 metrekare yarı açık depolama alanımız ve bunların yanında 10 bin metrekare uluslararası tır park alanımız var” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÇÖZÜM ORTAĞI OLUYORUZ

· “YATIRIMI ve mülkiyeti Manisa OSB’ye ait olan 3,7 km uzunluğundaki demiryolu iltisak hattımız üzerinden ulusal demir yolu hattına bağlantı sağlıyoruz” diyen Erman, şu bilgileri aktardı: “Yine lojistik merkezimiz içerisinde 6 km uzunluğundaki kılçık demiryolu hatlarımız üzerinden vagon yükleme ve boşaltma imkanına sahibiz. Kiralanabilir prefabrik servis ofisleri, kurumsal hizmet ofisleri, ithalat ve ihracat tır parkımız, muhtelif elleçleme ekipmanlarımız ile bölge sanayicimizin hizmetindeyiz. Demiryolu taşımacılığı sanayiciye büyük maliyet avantajı sağlıyor. Fabrikaların içindeki depolama alanlarında ve sevkiyat sürelerinde büyük verimlilik sağlıyoruz. Fabrikaların mamul ve hammadde depolarındaki alan sıkışıklarına da çözüm ortağı oluyoruz. Fabrikaların iç depolama alanlarındaki yerlerde verimlilik ve buna bağlı üretim kapasitelerinde de artışlar sağlamış oluyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!