Laparoskopik yöntemle böbrek tümörü ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Laparoskopik yöntemle böbrek tümörü ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 13:35

Laparoskopik yöntemle böbrek tümörü ameliyatı

Haberin Devamı

İZMİR Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 78 yaşındaki İsmet Özmen'e laparoskopik yöntemle böbrek tümörü ameliyatı yapıldı.
Laparoskopik yöntem ile "Nefroüreterektomi ve parsiyel sistektomi ameliyatı" yapılan hasta İsmet Özmen, böbrek tümöründen kurtuldu. Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Güner Yıldız ve ekibi, laparoskopik yöntem ile vücut üzerinde iz bırakmadan küçük bir kesiyle yaptıkları cerrahi müdahale ile hastanın böbreklerindeki, idrar kanalındaki ve idrar kesesinin bir kısmındaki tümörü kapalı ameliyatla temizledi. Ameliyat hakkında bilgi veren Yıldız "Bu ameliyatın ilk olmasının nedeni laparoskopik yöntemle gerçekleştirilmiş olmasıdır. Ameliyat alanı özel ekranda büyültülerek izlenebildiği için çevre dokular tümör dokusundan daha iyi ayırt edilebiliyor. Böylece hastanın çevre dokusu maksimum seviyede korunmuş oluyor. Laparoskopik yöntemle yapıldığı içinde hastanın ameliyat yarası gibi bir sıkıntısı olmuyor. Bu özellikler daha sonraki süreçte hastanın yaşam kalitesini çok etkiliyor. Hastalar bu tarz bir ameliyatla çok çabuk toparlanabiliyor. İsmet Bey'de de görüldüğü üzere iki gün içerisinde taburcu olabiliyorlar" dedi.
Daha önce Göğüs Hastanesi'nde tedavi olan kızının tavsiyesiyle ameliyatını burada olmayı tercih ettiğini, ameliyat sonrası çok çabuk toparlandığını ve ağrısı olmadığını anlatan İsmet Özmen, "Göğüs hastanesi sürekli geldiğim, bildiğim ve güvendiğim bir hastane. Bu ameliyat diğer kamu hastanelerinde açık ameliyat olarak yapılıyormuş. Ameliyatımın başarılı geçtiğini söylediler. Başta doktorum olmak üzere tüm ekibe ilgi, alaka ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İki gün gibi kısa bir sürede iyileşip ayağa kalktım ve taburcu olacağım için çok mutluyum" dedi.
Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Enver Yalnız "Hastanemiz, göğüs hastalıkları dışında birçok branşta hizmet veriyor. Ekip olarak birçok ilke imza atıyoruz. Diğer kamu hastanelerinde daha önce kapalı olarak yapılmamış ve devlet hastanesi imkânı ile ilk kez hastanemizde başarıyla gerçekleşen bu ameliyatı yapan üroloji yan dal ekibimizi tebrik ediyor, ellerine sağlık diyorum. Hastamıza da hastanemizi tercih ettiği için teşekkür ediyor, acil şifalar diliyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!