Kuzey Ege Türkiye’nin yıldızı olacak

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Ege Türkiye’nin yıldızı olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 08:53

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Kuzey Ege’de iyi bir havayolu ve karayolu ağı eksikliğinin hissedildiğini belirterek, "2018’de Çandarlı otoyolunun bitmesi ve İstanbul yoluna bağlanması, burasını çekim ve cazibe merkezi yapacak. Gelecekte Türkiye’nin yıldızı Kuzey Ege olacak" dedi

Haberin Devamı


ETİK Başkanı Mehmet İşler, Ege Bölgesi’ne yapılan karayolu ve köprü yatırımlarının Ege’deki turizm yerlerini daha da ön plana çıkaracağını söyledi. Çanakkale 1915 Köprüsü, İzmir-İstanbul Otoyolu projesi, Çandarlı Otoyol projesi gibi projeler ile Ege’nin turistik ilçelerinin karayolu ulaşımında eksikliklerinin giderileceğini belirten İşler, sıranın havayoluna geldiğini ifade etti.
"İSTANBUL VE ANKARA TURİZM İSTİHKAKINI DOLDURDU"
Türkiye turizmine yeni destinasyon çeşitliliği gerektiğini ve bunun için de Ege Bölgesi’nin uygun olduğuna vurgu yapan İşler, "Artık Antalya turizmde istihkakını doldurdu. Antalya bu kadar. Bundan daha fazlası Antalya’da fiyat indirimine gider. Antalya atıl hale düşer. Antalya gibi aynı şekilde İstanbul da hacmini doldurmuş durumdadır. Türkiye turizmi, 2023’te 50 milyar dolar girdi ve 50 milyon turisti yakalayabilmesi için hem turizm çeşitliliğini hem de turizm destinasyon merkezlerini geliştirmek zorundadır. Bunun yapılabileceği tek bir destinasyon merkezi var o da Ege’dir" dedi.
"KUZEY EGE İLE TÜRKİYE TURİZMİ CANLANIR"
Ege Bölgesi’nde de özellikle Güney Ege’de Marmaris, Fethiye ve Bodrum’un yol aldığını, ancak daha keşfedilmemiş olan İzmir Yarımada ve Kuzey Ege aksının olduğunu söyleyen İşler, "Bu aksın içine de Foça, Dikili, Ayvalık, Çanakkale, Çandarlı, Edremit gibi yerler var. Daha önce Edremit ve Akçay taraflarına yabancı turistler geliyordu. Ancak turizm güneye kaydıkça yabancılar burayı terk etmeye başladılar. Oysa yabancılar için her daim güzel olan yer Kuzey Ege’dir. Güney Ege’de iyi yapılan tesisler, tahsis ve planlama ile Kuzey Ege bu önemini kaybetti. Kuzey Ege’nin tekrar canlanması demek Türkiye turizminin tekrar canlanması demektir" diye konuştu.
"GELECEĞİN YILDIZI KUZEY EGE OLACAK"
Kuzey Ege’de şu anda en önemli sorunun ulaşım olduğunu, iyi bir havayolu ve karayolu ağı eksikliğinin hissedildiğini ifade eden İşler, "2018'de Çandarlı otoyolunun bitmesi ve İstanbul yoluna bağlanması, burasını çekim ve cazibe merkezi yapacak. Şimdiden Kuzey Ege’de gayrimenkul satışları artmaya başladı. Gelecekte Türkiye’nin yıldızı Kuzey Ege olacak. Kuzey Ege, insanların yazın gündüz sıcakta denize girip akşam da omuzlarına birer hırka alıp oturdukları bir iklime sahip. Bizim daha önceki jenerasyonlarımız yazın o bunaltıcı ve sıcak havasına karşılık olarak kalp sağlığı için kendilerini Ege’nin serin akşamlarına atıyorlardı. Bu sebepten ulaşım altyapısının iyileşmesi ile birlikte 20 milyonluk nüfusa sahip İstanbul, Bursa Çanakkale, Tekirdağ, Edirne’de yaşayanlar buraya gelecekler. Bunun için de iki tane önemli proje gerçekleşiyor. Bir tanesi 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapımıdır. Bir tanesi de 2018’de bitecek olan İzmir-İstanbul otoyoludur. 20 milyonluk şehirden bunalmış nüfus, şehrin yaşam tarzından kaçıp doğa ile buluşabileceği kendini yenileyebileceği yeni bir destinasyon merkezi olarak Kuzey Ege’yi değerlendirecektir" dedi.
"ÇİĞLİ HAVAALANI KUZEY EGE’Yİ UÇURUR"
Edremit’te bulunan havaalanının yanı sıra, Kuzey Ege’nin daha çok hareketlenmesi için Çiğli Havaalanı’nın da sivil uçuşlara açılması gerektiğini savunan İşler şunları söyledi:
"Eğer Çiğli Havaalanı yapılırsa Çandarlı, Dikili, Ayvalık, Edremit hatta Çanakkale’ye kadar bu bölge döviz getirecek ve turizm amaçlı olarak daha çok kullanılacaktır. Çiğli Havaalanı’nın tekrardan ilk başlarda olduğu gibi sivil uçuşlara açılması Kuzey Ege’yi uçurur. Assos, Edremit ve Akçay’ı da uçurur. Kuzey Ege’de daha çok yerli turist var. Eğer Kuzey Ege’nin döviz getiren yabancı turizm ile buluşmasını istiyorsak muhakkak Çiğli Havaalanı'nın da açılması gerekmektedir."
"BURAYA YATIRIM YAPIN"
Kuzey Ege’ye yatırım çağrısı da yapan İşler, "Şimdiden bu bölgelerde yatırımcılar gelsinler yatırımlarını yapsınlar. Burada otel, pansiyon veya küçük yazlık evlerini alsınlar. Daha sonra fiyatlar çok artacak. Buralardan satın almak mümkün olmayacaktır. Ayrıca 2018 yılı Çanakkale için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ve Başbakan tarafından Truva yılı olarak ilan edildi. Truva yılı dolayısıyla biz orayı tüm yurt içi ve yurt dışı etkinliklerde Truva yılı olarak kutlayıp lanse edeceğiz. Bu bile başlı başına Çanakkale’nin ve Çanakkale’den aşağıya doğru Kuzey Ege’nin endemik bitki yapısı, klimatik iklimi ve bu noktadaki doğasının çok daha fazla talep göreceğinin şimdiden bir ilanı gibidir" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!