Kuş Veterineri Burak Uçar doğa kanatlılarının yanında

Güncelleme Tarihi:

Kuş Veterineri Burak Uçar doğa kanatlılarının yanında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2024 14:45

Veteriner Hekim Burak Uçar, doğa kuşlarına çok az klinikte bakıldığını belirterek, 10 yıldır doğa kuşları için gönüllü veteriner hekimlik yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

 

Milli parkların yükünü hafifletmeye çalıştığını belirten Kuş Veteriner Kliniği’nden Veteriner Hekim Burak Uçar, “Sel, deprem ve yangın gibi doğal afetlerde oldukça canlı zarar görüyor. Çoğu klinikte doğa kanatlılarına bakılmıyor. Bu yüzdem kendimi doğa kanatlılarına adadım. Kuş Veteriner Kliniği’nde hem vatandaşların getirdiği kuşları tedavi ediyoruz, hem de milli parklar ile görüşerek bazı operasyon ve yoğun bakım hastalarına müdahil olarak milli parkların yükünü hafifletmeye çalışıyoruz” dedi.

GÖNÜLLÜ TEDAVİ

Farklı fakültelerde seminer ve konferanslara katılarak genç veteriner hekimlerin eğitimine de katkı sağladığını belirten Burak Uçar, “Kliniğimizde doğa kanatlılarına gönüllü hizmet veriyoruz. İzmir yangınında da çok fazla doğa kanatlısı etkilendi. Kuş Veteriner Kliniği olarak biz de yangın çıktığı ilk andan itibaren gönüllü olarak doğa kanatlılarının tedavisini gerçekleştirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

VATANDAŞA ÇAĞRI

Olası bir doğal afete karşı ya da sokakta vatandaşlar tarafından yaralı bulunan kuşlarının gönüllü olarak tedavisini gerçekleştirmeye devam edeceğini söyleyen Burak Uçar, şunları söyledi: “Doğada yaralı halde bulunan kanatlı dostlarımızı bize getiren kişilerden tek bir ricamız var. Kuşu nerede bulduğunu not etmeli ve bize söylemelidir. Çünkü biz kuşun bulunduğu bölgeye dönmesinin gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımız sokakta buldukları yaralı doğa kuşlarını gönül rahatlığıyla kliniğimize getirebilir. Bulunan bir doğa kuşunun yardımı için hayvan severlerimizin yapacağı iş çok basittir. Kanatlı dostumuzu bize ulaştıran kişiden, kuşun ona ait olmadığına ve doğadan bulunduğuna dair imza istiyoruz. Kuş Veteriner Kliniği olarak doğa kuşlarımızın yanındayız ve tedavilerini ücretsiz olarak karşılayacağız. Tedavi bittikten sonra ise yeniden ait olduğu yere doğaya salacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!