Kursta ürettikleri bebeklere CE belgesi aldılar

Güncelleme Tarihi:

Kursta ürettikleri bebeklere CE belgesi aldılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 09:44

Kursta ürettikleri bebeklere CE belgesi aldılar

Haberin Devamı

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA) - İZMİR'de, ekonomik açıdan dezavantajlı 10 kadına yönelik düzenlenen 'Organik Bebek Odası Giyimi, Yapımı ve Pazarlaması İle Dezavantajlı Gruplara Sürdürülebilir Gelir Kazandırılması Projesi'nin bu yılki katılımcıları sertifikalarını aldı. Proje Koordinatörü Nebahat Kılıç, "Kadınlarımızın yaptığı bebekler ilgi gördü. Uluslararası bir firmanın yardımıyla CE belgesi alabildik" dedi.
Bayraklı Kaymakamlığı, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve İl Dernekler Müdürlüğü ortaklığında ekonomik açıdan dezavantajlı 10 kadına yönelik düzenlenen 'Organik Bebek Odası ve Giyimi Yapımı ve Pazarlaması ile Dezavantajlı Gruplara Sürdürülebilir Gelir Kazandırılması Projesi' tamamlandı. Refik Şevket İnce Mahallesi'ndeki kurs binasında bulunan 2 atölyedeki dikiş, recme ve overloktan oluşan 19 makineyle 1 yıl kurs gören kadınlara sertifikaları dağıtıldı. Proje kapsamında kurs açılmaya devam edileceği belirtildi.
'ORGANİK ÜRÜNLER'
Proje Koordinatörü Nebahat Kılıç, eğitimin başarılı olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Kadınlarımızın yaptığı bebekler ilgi gördü. Uluslararası bir firmanın yardımıyla CE belgesi alabildik. Bu firma kadınlarımıza destek olmak amacıyla bebeklerimizi satışa sundu. Burada eğitim alan kursiyerlerimiz organik ürünler üretiyorlar. Tamamen bebeklerin kullanımına uygun, her detayı düşünülmüş oyuncak bebekler, uyku takımları, alt açma örtüsü gibi tasarımlarımız var. Ekolojik Tarım Organizasyonu olarak asıl hedefimiz bir ekolojik üretim çiftliği oluşturmak. Seferihisar Sığacık tarafında oluşturmayı planladığımız çiftlikte yine ekolojik ürünler üzerine eğittiğimiz ailelerin bulunmasını hedefliyoruz."
'MESLEK EDİNDİM'
Bayraklı Halk Eğitim Merkezi'nin kursta görevlendirdiği giyim öğretmeni Merve Balcı da, "Kursiyerlerimiz seri üretimde çalışabilecek durumdalar. Teknik terim biliyorlar. Hepsi tek tek iş yapabilecek yeterliliğe sahip hale geldiler. Umarım bu işi devam ettirirler" dedi.
Bu dönemin en genç kursiyeri 18 yaşındaki Rabia Çıtrak ise, "Çok eğitici bir kurstu. Artık bir meslek edinmiş durumdayım. Açık lisede bilişim teknikleri okuyorum. Ancak bu işi öğrenmek de bana faydalı oldu" diye konuştu.
KAYMAKAM: DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan kursu gezerek Proje Koordinatörü Nebahat Kılıç'tan kursun bu dönemi ile ilgili bilgi aldı. Kursiyerlerin ürettiği tekstil ürünlerinin bazı firmalar tarafından satılabileceğini, anlaşma aşamasında olunduğunu öğrenen Arslan şunları söyledi:
"Ben bu kadar kaliteli bir iş çıkarmalarına sevindim. Demek ki firmaların talep edebileceği kadar iyi ürünler üretebiliyorlar. Biz desteğimizi sürdüreceğiz. KOSGEB için gerekli girişimlerimizi yapacağız. Önümüzdeki dönemlerde açılacak kurslar için de hem eğitmen hem de kurs binasının finansı hakkında yardımlarımızı sürdüreceğiz."
Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner, Bayraklı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Fatih Ersan, Halk Eğitim Müdürü Mustafa Çelikkaya'nın elinden aldı.
FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!