Güncelleme Tarihi:
Çalışmanın açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan artık avukat olmalarına kısa bir süre kalan stajyer avukatlara bazı tavsiyelerde bulundu. Özellikle meslek kurallarının önemine vurgu yapan Baro Başkanı Özcan, bunlara uygun hareket edilmemesinden kaynaklı olarak özellikle mesleğin ilk yıllarında zaman zaman sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’nin bir akademi gibi faaliyet yürüttüğünü ve stajyer avukatları hem teorik olarak hem de kurgusal duruşmalarla pratik olarak mesleğe hazır hale getirmek için konusunda uzman yetmişin üzerinde avukatın merkezde çalıştığını belirtti. Tüm bu çalışmalarla stajyer avukatların cübbe giydikleri günden itibaren rahatlıkla avukatlık yapabilmelerinin amaçlandığını söyleyen Özcan "Bu nedenle staj eğitim çalışmalarına önem verin ve dikkatle takip edin" dedi.
İzmir Barosu’nun sadece staj döneminde değil, staj bittikten hemen sonra mesleğe başlayan yeni avukatların da yanında olduğunu söyleyen Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, "Bu nedenle diğer baroların da örnek aldığı ve kurmak için fikirlerimize başvurduğu genç ofis projesini hayata geçirdik. Ruhsatınızı aldığınızın ertesi günü adliyenin hemen yanında ofisiniz hazır" dedi. Av. Aydın Özcan aynı zamanda ruhsatını alan yeni avukatların bir ay içerisinde CMK sistemine dahil edildiklerini, yine CMK taksiyle özellikle kadın avukatların gece göreve gitmede yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırdıklarını söyledi.
İzmir Barosu Staj Eğitim Merkezi’nden sorumlu yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Baro Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Çetin ise yargının kaliteli ve hızlı işleyebilmesi için yargının üç sacayağı olan hakim, savcı ve avukatların kalitesinin yükselmesi gerektiğini söyleyerek bu nedenle İzmir Barosu’nun staj eğitimine büyük önem verdiğini dile getirdi.
İzmir Barosu’nda şu anda kayıtlı olarak stajlarını sürdüren toplam 755 stajyer avukat bulunuyor. Stajyer avukatlar yaklaşık 40 günlük eğitim dönemi sırasında bir yandan da gerekli teorik dersleri alırken bir yandan da danışman avukatlarla birlikte kurgusal duruşmalara hazırlanıyorlar. Her eğitim dönemi sonunda ise dört farklı dalda kurgusal duruşma düzenleniyor. Kurgusal duruşmalara büyük önem veren İzmir Barosu, ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği ödüllü kurgusal duruşma yarışmasının ikincisini Şubat 2017’de 18 takım ve yaklaşık 75 stajyer avukatın katılımıyla düzenliyor.