Kurban pazarlarında hareketlilik az

Güncelleme Tarihi:

Kurban pazarlarında hareketlilik az
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2016 09:40

Kurban pazarlarında hareketlilik az

Haberin Devamı

İZMİR'de, Kurban Bayramı öncesinde, kurbanlıkların satıldığı pazarlarında istenen hareketlilik henüz başlamadı. Emeklilerin bayramdan önce maaşları almasıyla satışların artmasını bekleyen satıcılar durumdan memnun değil. Öte yandan Ağrı'dan getirdiği 20 büyükbaş hayvandan 18'ini satan Galip Bilen'in ise keyfi yerinde. Bin 100 kilo ağırlığındaki tosunu bir iş adamına 16 bin liraya satan Bilen, "Satışlarımız çok güzel" dedi.
Üçkuyular'da kurulan kurban pazarında satışlar devam etse de satıcılar halinden memnun olmadığını dile getiriyor. Bekledikleri satışı yapamadıklarından yakınan satıcılar, sattıkları kurbanlıkları da hedeflediklerin rakamların altında verdiklerini söyledi. Satıcılardan Emre Aslan, "Bu sene satışlar çok kötü, zarardayız. Ağrıdan 100 küçükbaş hayvan getirdik. En küçüğünü 600 liraya, en büyüğünü 900 liraya sattık. Çoğu da elimizde kaldı. Böyle devam ederse seneye kurbanlık getiremeyiz" diye konuştu.
Emre Aslan'dan kurbanlık satın alan Turhan-Gülay Demirtaş çifti ise, "Kurbanlık fiyatları bize uygun geldi. Başka yerlere de baktık; küçükbaşlar 700-750 liradan başlıyor bin 200- bin 400 liraya kadar çıkıyor. Burası daha uygundu. Biz de buradan 650 liraya aldık. Biz fazla pazarlık yapmıyoruz. Emeğinin hakkını alıyorlar. Uzun yollardan geliyorlar. Biz de emekliyiz. Fiyatı biraz indirdiler, biz de aldık" dedi.
Uşaktan geldiğini belirten Şenol Avcı da, "Satışlar şuanda çok durgun. Beklenen düzeyin çok altında. Ama umut dünyası. Uşaktan 400 hayvan getirdik, şuana kadar 30 tane sattık. 900 lira ile bin 400 lira arasında sattık. Ama beklediğimiz rakamların altında kaldı. Satışların artmasını bekliyoruz " diye konuştu.
BİN 100 KİLOLUK 'PAŞA' 16 BİN LİRAYA SATILDI
Pazarın en mutlu esnafı Galip Bilen, Ağrı'dan getirdiği 'Paşa' adını verdiği bin 100 kiloluk tosunu bir işadamına sattı. Ağrı'dan yaklaşık 20 büyükbaş hayvan getiren Bilen, satışlardan memnun olduğunu belirterek, "Paşa'yı 16 bin liraya sattık. Elimizde 2 büyükbaş hayvanımız kaldı" dedi.
KUZUYA TÜRK BAYRAĞI BOYASI
Bir esnaf ise müşteri çeker ümidiyle kuzusunun üzerine boyayla, Türk bayrağı yaptı. Kuzusunu boyayan Selami Aslan, henüz satış yapamadıklarını, 1 tane adaklık kurban sattıklarını, pazarın hareketlenmesini beklediklerini söyledi.
Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!