Küçük kesiyle 4 günde taburcu

Güncelleme Tarihi:

Küçük kesiyle 4 günde taburcu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2021 20:31

KALP atardamarındaki tıkanıklık nedeniyle Özel Egepol Hastanesi’ne başvuran 64 yaşındaki İmam Duman, kalp ve damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Veysel Şahin tarafından gerçekleştirilen meme altı kesisiyle bypass operasyonunun ardından hızla eski sağlığına kavuştu. Doç Dr. Veysel Şahin, küçük kesiyle yapılan kalp bypass operasyonuyla hastalara birçok avantaj sağladıklarını söyledi. Meme altı baypas operasyonunun, vücutta daha az travmaya yol açtığı için daha çabuk iyileşme konusunda hem hastalara hem de hasta yakınlarına önemli bir kazanım sağladığına dikkat çeken Doç. Dr. Şahin, hastaların 3-4 gün içinde taburcu olabildiğini 2 hafta sonrasında da işbaşı yapabildiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

 

İYİLEŞME SÜRESİ KISALIYOR

Küçük kesi meme altı operasyonu hakkında bilgi veren Doç. Dr. Veysel Şahin, “Meme altı baypas operasyonunda iman tahtası denilen göğüs kemiğinin kesilmesine ve göğüs kafesinin tamamen açılmasına ihtiyaç olmadan, meme altından yapılan küçük bir kesiyle özel cihazlar aracılığıyla operasyon gerçekleştiriliyor. Göğüs kafesini birleştiren iman tahtası kemiği kesilmediği için hastaların ameliyat sonrası iyileşme süresi de kısalıyor. Klasik yöntemle bypass ameliyatı geçiren hastalar en erken 1,5-2 aylık bir süreden sonra normal yaşantısına dönebiliyor. Bunun yanında, meme altı baypas operasyonu geçiren bir hasta, taburcu olduktan sonra yan yatabiliyor, araç kullanabiliyor ve 2 haftada normal yaşantısına dönebiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ESTETİK AVANTAJ DA SUNUYOR

Kullanılan bu tekniğin küçük yara izi oluşturması ve hızlı iyileşme sağlaması nedeniyle, hastalara görsel anlamda da avantaj sağladığını kaydeden Doç. Dr. Veysel Şahin, “Bu operasyonda vücutta kesi izi küçük olduğu için estetik anlamda da üstünlük sağlıyor. Özellikle kadın hastalar bu operasyonu tercih ediyor. Memealtı kesisi, psikolojik durumlarını da olumlu etkileyerek, fiziksel iyileşmenin yanında psikolojik iyileşme sürelerini de kısaltarak, hastaların daha erken sosyal ve iş ortamlarına geri dönmelerine olanak tanıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!