Güncelleme Tarihi:
TEMELLERİ iki yıl önce atılan CCL-Korsini işbirliği ilk meyvesini verdi. İki firmanın ortaklığında ABD’de kurulan fabrika üretime başladı. Tennesse’de 8 bin metrekare kapalı alanıyla devreye giren yeni tesi, kalıp içi etiket (IML) üretimi yapıyor. Tesis için 25 milyon dolarlık yatırım yapan ortakların gündeminde şimdi ise Güney Amerika ile Asya Pasifik’te uydu fabrikalar kurmak var. BIRINCILIK KOLTUĞUNA OTURDU Korsini-Saf Ambalaj A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Koordinatörü Tina Alharal, şirketin 1902’de İtalyan Corsini ailesi tarafından kurulduğunu hatırlatarak, “1998’de diğer işlerinin yanında Türkiye’de ilk IML etiket üretimini başlattı. 2004’te ise Türkiye’nin ambalaj devi Korozo ile yaptığı ortaklıkla tüm üretim IML etikete çevrildi. Şu anda Türkiye’de iki, İtalya ve ABD’de birer fabrikasıyla dünyada IML etiket üretiminde kapasite olarak ikinci, ürün çeşitliliği konusunda birinci duruma geldi” ifadesini kullandı.
İKİ TESİS DAHA KURULACAK
“DÜNYADA global markaların büyük tedarikçisi konumuna ulaşmak için üretim tesisleri olan bölgelere yatırım yapmak, ambalaj sektöründe büyümek için kaçınılmaz bir koşul oldu” diyen Tina Alharal, “Bu nedenle özellikle deniz aşırı ülkelerdeki büyük alıcılara yeterli servis verebilmek adına ABD’den başlayıp sırasıyla Güney Amerika ve Asya pasifik bölgelerinde uydu fabrikalar oluşturmak ana stratejimiz. Bu kararın ilk halkası olarak ABD’de devreye giren fabrika için 25 milyon dolarlık yatırım yaptık” bilgisini verdi.
153 FABRİKASI VAR
TİNA Alharal, iki yıl önce Kanadalı CCL ile ABD’de IML fabrikası kurmak için ortaklık yaptıklarını belirterek, “CCL genelde satın alma yoluna giden bir şirket. Ama biz bunu kabul etmedik. IML alanındaki uzmanlığımız bu ortaklığı doğurdu. Yarı yarıya pay sahibi olduğumuz bir şirket kurduk. 1951’de kurulmuş olan CCL Industries Inc, 19 bin çalışanı ve Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Asya, Avustralya ve Afrika’daki 153 fabrikasıyla dünyanın en büyük kendinden yapışkanlı (selfadhesive) ve giydirilmiş ambalaj (shrink sleeve) etiket üreticisi” diyerek şimdi bu üretime yeni bir halkanın eklendiğini aktardı.
28 MİLYON EURO 50 MİLYON OLACAK
KORSİNİ’nin stratejisini her bölgenin en büyükleriyle çalışmak olarak belirlediğini dile getiren Tina Alharal, “2012’de Ege Serbest Bölgesi’nde açtığımız fabrikayla dünyanın her yerine ihracat yapıyoruz. ABD’de kurulan yeni fabrikanın devreye girmesiyle de Amerika ve Kanada pazarına yerinde üretim yaparak Türkiye’den diğer ülkelere yaptığımız ihracatı çok daha yükseğe taşımayı hedefliyoruz. Diğer bölge yatırımları, Türkiye’deki ana üretim üssünü daha da güçlendirecek ve Korsini’nin 28 milyon euroluk ihracatını çok kısa vadede 50 milyon euro seviyesine çıkaracak” diye konuştu.