Körfez’in dansçılarıyla tanışın: Dance of The Night!

Güncelleme Tarihi:

Körfez’in dansçılarıyla tanışın: Dance of The Night
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 18:19

Onlar dansa gönül vermiş pırıl pırıl üç genç. Manolya, Rahim ve Ömür... Yaz-kış her hafta dans geceleri düzenliyorlar, dans tutkunlarını bir araya getirerek Edremit Körfezi’ne renk katıyorlar. Her defasında ayrı bir mekanda organize ettikleri gecelerde ustalar da onlara eşlik ediyor.

Haberin Devamı


* Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
- Ömür: Ben Ömür Oylum. Edremitliyim, Edremit’te oturuyorum, esnafım.
- Manolya: Ben Manolya Ateş. Ön muhasebeciyim, 36 yaşındayım. 17 yaşından beri Edremit’te yaşıyorum.
- Rahim: Ben Rahim Samadov. Azerbaycanlıyım. 1997’de Balıkesir’e geldik. 2002’den beri Altınoluk’ta aktif olarak dükkanımız var. Ben de esnafım.
* Bu grubu oluşturmak nasıl aklınıza geldi? Önceden tanışıyor muydunuz?
- Ömür: 15 yıllık geçmişimiz bulunan Rahim’le bir gün karşılıklı pazaryeri sergilerimizdeyken bu fikir oluştu. Bu işi tanıtmak için dans etmek isteyip de bilgi alamayan insanlar için bu ortamı sağlamak, sosyal medya aracılığıyla Körfez sınırlarının ötesine taşımak, ortak noktaları sanat olan kişileri buluşturmak amacıyla bu grubu kurduk. Bu düşümcemizi zaten her etkinlikte yanımızda olan Manolya ile de paylaştık. O da bu fikre sıcak baktı. Ve sonuçta ortaya bu oluşum çıktı.
- Manolya: Bu proje tamamen Rahim ve Ömür’ün fikri. Ben sonradan dahil oldum.

Haberin Devamı

Körfez’in dansçılarıyla tanışın: Dance of The Night


* Ne kadar zamandır dansla ilgileniyorsunuz?
- Ömür: 2013’te ilk lez bir Latin kursuna gittim. O dönem 3-4 aylık tanışma tecrübem oldu. Sonrasında 2016’te bir yıl. Şu anda Şubat 2022 itibariyle devam ediyorum.
- Manolya: Benim 9 ay oldu.
- Rahim: Ben hep dans ediyordum. İlk kez Latin dansına Ömür sayesinde 2017’de başladım. Ancak Körfez’de devamlılık olmadığı için 3 ay sürdü. Bu yıl nisanda başladım, o günden beri bilfiil dans ediyorum.
* Dans sizin için ne anlam ifade ediyor?
- Ömür: Dans benim için insanların sözcükler harici birbirleriyle iletişim kurmanın sanatsal yolu. Konuşmanın ötesindeki iletişim özelliklerimizi kuvvetlendiriyor.
- Manolya: Eskiden olsa, ‘Dans ya’ der geçerdim, ama şimdi benim için bir terapi gibi...
* Körfez’de dansa ilgi nasıl? Baştan bu yana katılımlar arttı mı?
- Ömür: Körfez’de geçmiş yıllarda dansa ilgi azdı, şu anda bir tık daha fazla diyebilirim. Ama şöyle bir durum var. Dans etmek isteyip de hala daha karşıdan bakan insanlar tanıyorum. Toplum olarak belki de partnerli danslara kapalı olmaktan kaynaklı olabilir. Topluluk önününe çıkma korkusu da olabilir. Biz, ‘Dans of The Night’ olarak profosyonelinden en amatörüne kadar internette 1-2 video paylaşıyoruz. Ki bizler de zaten dans eğitmeni değil, dansçıyız. Onlar da bizim gibiler, biz de onlar gibiyiz. O yüzden isteyen herkes dans edebilir.
- Manolya: Eskiyi bilmiyorum ama şu an görüyorum ki herkesin içinde bir dans aşkı varmış.
* Daha çok hangi yaş grubundan insanlar etkinliklerinize katılıyor?
- Manolya: 17-55 yaş grubu.
* Etkinlikleriniz için mekanları nasıl seçiyorsunuz? Mekan bulmakta zorluk çekiyor musunuz?
- Manolya: En büyük sıkıntılarımızdan biri aslında bu... Çünkü dans etmek için sahne, ışık ve ambiyans, işletmenin yaklaşımı önemli etkenler. The Rock Jazz Cafe Bar bize bu konuda oldukça fazla destek verdiği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
* Kuzey Ege’de sizden başka dans toplulukları var mı? Ortak çalışmalarda bulunuyor musunuz?
- Manolya: Ayvalık’tan BDA Dans Atölyesi, Edremit’ten Latinoedremit’le ortak çalışmalarda bulunuyoruz. Tabii bir de Büyükşehir Belediyesi ile... Elimizden geldiği kadar ortak etkinlikler yapmaya çalışıyoruz.
* İleride profesyonel etkinlikler düzenlemeyi düşünüyor musunuz?
- Manolya: Kesinlikle... Sadece il bazında değil, ülke çapında düzenlemeler yapmayı düşünüyoruz.
* Ne tür dansları tercih ediyorsunuz?
- Ömür: Benim için tango ve bachata tutkusu başka. Yoğun derin anlamlar, duygular çıkarır içimde. Hisler, tutkular... Onun haricinde salsa, halk oyunları, hatta roman havası bile tercih ederiz.
- Manolya: Şu an için salsa ve bachata yoğunlukta ama Ömür’ün dediği alanlarda da ilerlemelerimiz var.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!