Konak’ta ‘Bizim Çocuklar’ Projesi Giderek Büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Konak’ta ‘Bizim Çocuklar’ Projesi Giderek Büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 11:06

KONAK BELEDİYESİ’NİN ÖDÜLLÜ ‘BİZİM ÇOCUKLAR PROJESİ’ ÜÇÜNCÜ DÖNEMİNDE YENİ ANNE VE ÇOCUKLARIYLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR.

Konak Belediyesi’nin ödüllü ‘Bizim Çocuklar Projesi’ üçüncü döneminde yeni anne ve çocuklarıyla büyümeye devam ediyor.
İzmir’de Konak Belediyesi’nin bir ilke imza atarak hayata geçirdiği Bizim Çocuklar Projesi’nin üçüncü dönemi başladı. Dört semt merkezinde başarıyla yürütülen proje, ilk iki dönemde olduğu gibi bu dönemde de anne ve çocuklarına aynı çatı altında eğitim alma olanağı sağlıyor. Daha çok anne ve çocuğa ulaşmak hedefiyle iki ayla sınırlı tutulan projenin üçüncü dönem eğitimlerinde de anneler psikolojik destek alırken çocukları da fiziksel, bedensel ve psikososyal gelişimlerini artıracak atölye çalışmalarına katılıyor.
Konak Belediyesi’nin Ballıkuyu, İsmetpaşa, Agora ve Gültepe Semt Merkezi’nde yürütülen ‘Bizim Çocuklar’ projesi yıl sonuna kadar devam edecek. Toplam 6 dönem sürecek proje sayesinde, 550 anne ve çocuğa ulaşılması planlanıyor. Özellikle Konak’ın dezavantajlı mahallelerinde uygulamaya konulan projeye 4-8 yaş arası çocuklar ile anneleri katılıyor. Anneler çocuklarıyla birlikte sabah ve öğleden sonra olmak üzere haftanın dört günü, iki grup halinde eğitim görüyor. Dört semt merkezinde eş zamanlı verilen eğitimler sayesinde çocukların zihinsel gelişimlerinin yanı sıra bedensel gelişimleri de güçleniyor. Projede, beden ve iletişim eğitimlerinin yanı sıra sanat, drama ve çevre bilinci gibi alanlarda atölye çalışması yapılıyor.
ANNE ÇOCUK İLETİŞİMİ GÜÇLENİYOR
Okul öncesi eğitimin önemine değinen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Bizim Çocuklar Projesi sayesinde maddi imkansızlıklar yüzünden bu eğitimi alamayan çocuklara sahip çıktıklarını belirtti. Bizim Çocuklar Projesi sayesinde bu eksikliği bir nebzede olsa giderdiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, çocuğunu kreşe veremeyen annelerin proje sayesinde sosyal yaşama daha fazla katıldığını, bu sayede olumlu değişmeler gözlemlediklerini söyledi. Anne ve çocuğu arasında iletişimin de güçlendiğini belirten Başkan Pekdaş, “Bizim Çocuklar sayesinde anneler hem sosyal yaşama katılıyor hem de çocuklarıyla birlikte öğreniyor. Verilen eğitimlerle çocuklarımızın bir dünya yurttaşı olması için becerilerini geliştirebilmelerini sağlıyoruz. Kendilerine güven duymalarını isterken, yeteneklerini öğrenebilmeleri için de fırsat veriyoruz” diye konuştu. Projenin yürütücüsü Klinik Psikolog Alev Dumanoğlu da, Bizim Çocuklar Projesi sayesinde anne ve çocukların birbirleriyle olan iletişiminin daha da güçlendiğini belirterek, eğitimlere katılan anne ve çocuklara, farklılıklara saygı, sorumluluk alma, iletişim kurma, çocuk hakları, tüm canlılarla uyum içinde yaşama, cinsiyet eşitliği ve tüketim gibi konularda eğitim çalışmaları yapıldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!