Kocaoğlu: “Kaostan kurtulmanın yolu demokrasi"

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu: “Kaostan kurtulmanın yolu demokrasi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 13:43

Kocaoğlu: “Kaostan kurtulmanın yolu demokrasi"

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin başına herkesin çorap örmeye çalıştığı kaos ortamından kurtulmanın yolunun demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakların korunması, ekonomik bağımsızlık ve üretim olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Kaostan çıkış Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin payidar olmasına bağlıdır. Bunun için çalışacağız, üreteceğiz, dik duracağız eğilmeyeceğiz, doğruyu bulup doğruda birleşeceğiz" dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin temizlik hizmetlerine katkı sağlamak üzere 25.7 milyon TL'lik maliyetle satın aldığı 90 aracın dağıtımını tamamladı. İzmir'in güneyi, kuzeyi ve yarımadada yer alan 23 ilçeye üç ayrı etkinlikle araçlarını teslim eden Büyükşehir Belediyesi en son Gaziemir'de metropoldeki 7 ilçenin araçlarını dağıttı. Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar, Bornova, Gaziemir, Buca Belediyeleri'ne vidanjör, çöp konteyneri yıkama kamyonu ve moloz konteyneri taşıma kaymanı olmak üzere üçer aracı törenle teslim edildi. Gaziemir'de Makine, İkmal, Bakım ve Onarım Dairesi bahçesinde düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, başkan vekilleri, bürokratlar ve çalışanlar katıldı. Törende konuşan Kocaoğlu, amaçlarının İzmirliler'i daha sağlıklı bir ortamda yaşatmak, suyu toprağı, havayı korumak ve çevre yatırımlarıyla sürdürülebilir bir kent yaratmak olduğunu söyledi. Kocaoğlu, ilçe belediyelerin ekonomik olanaksızlıkları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmadan önce çevre yatırımları, su ve kanalizasyon tesisatlarının yenilenmesi, büyütülmesi, arıtma tesislerinin yapılması, dere ıslahları gibi çalışmaların uzun süre geciktiğini belirten Kocaoğlu, “İlçe belediye başkalarına bir söz söylemek için konuşmuyorum. Olanakları nispetinde tabi ki çalıştılar, ürettiler ve ilçelerine layık olmaya çalıştılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerin projelerini destekliyoruz. Araç veriyoruz. Asfaltlama ve parke döşerken ilçe belediye, Büyükşehir Belediyesi alanı demeden en acilinden yatırım yapıyoruz. İlçelerle birlik beraberlik ve dayanışma içinde kente hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.

"BİRİ ÇIKTI, 'ŞAM'DA CUMA NAMAZI KILACAĞIZ' DEDİ"

Kocaoğlu, konuşmasının önemli bir bölümünü Türkiye gündeminde ayırdı. Ülkede bir kaos ortamı olduğunu öne süren Kocaoğlu, “Bu kaos ortamında bir tane terör örgütü, PKK vardı. Şimdi FETÖ'sü, IŞİD'i, YPG'si var. Var oğlu var. Biz bu noktaya nasıl geldik? Nerelerde hata yaparak bu noktaya geldik. Bu çıkmazdan, açmazdan nasıl kurtulabiliriz. Basında okuyoruz, Türkiye'nin üzerine herkes çorap örmeye çalışıyor. Burdan bizim sıyrılmamız, kurtulmamız gerekiyor. Doğruyu bulup yürümemiz gerekiyor. Bunun ilacı birlik, dayanışmadır. Bunun ilacı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk belirttiği gibi yurtta barış dünyada barış" dedi. Eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın 1. Irak Savaşı'na “1 koyup beş almak" katılmak istediğini belirten Kocaoğlu, dönemin Genel Kurmay Başkanı Necip Torumtay'ın bunun yanlış olduğunu, böyle bir politikaları olamayacağı açıklamasıyla istifa ettiğini söyledi. Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O zamanki Genel Kurmay Başkanı bizi Ortadoğu bataklığından kurtardı. Sonra 1 Mart 2003 tarihinde de bir oylama yaptık. Dönemin Başbakanı bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan teskereyle yabancı kuvvetlerin 90 bin askerinin, top, tüfek, silah, uçak, tankının Türkiye'ye gelmesi için TBMM'ye teskere sundu. Aslında AK Parti milletvekillerinin sayısı teskereyi geçirmek için çok fazla yetiyordu. Ama 100'e yakın AK Partili milletvekili 'bu Ortadoğu bataklığına' girmeyelim düşüncesiyle teskereyi geçirmedi. Böylece 14 yıl önce de bu beladan, yani 2. Irak Savaşı'ndan kurtulduk. Çok az Iraklı geldi, gitti. Tampon bölge, çadırlar kuruldu. Birleşmiş Milletler ve bizim desteğimizle insanlara bakıldı. Can güvenliği sağlandı. İaşe sağlandı. Hiçbirinin burnu kanamadı. Sonra biri çıktı. 'Şam'da Cuma Namazı kılacağız' dedi. Ne olduysa orada oldu. Biz kendimizi Ortadoğu bataklığında bulduk. 3- 4 milyon mülteci geldi. Tampon bölge yok. Çadır yok, Korunaklı bölge yok. 'Madem sen Şam'da Cuma Namazı kılacaksın, buyur bu 4 milyon adam ne yaparsan yap' dendi."

"SABIR DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'nin bugün her taraftan müteffiklerden, komşulardan dışlandığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

“Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülke. Bu Anadolu insanı 50'nin üzerinde medeniyetin yaşadığı, devletlerin kurulduğu bu bölgede yaşayabilmek için iki şeyi öğrenmiş. Birisi sabır, ikincisi ise dayanışma, yardımlaşmadır. 'Sabredelim, bu da geçer' diyorlar. Hayatlarını sürdürmek için de dayanışıyorlar. Bu ülkeyi bu beladan 80 milyon Türkiye Cumhuriyet vatandaşları kurtaracaktır. Şu buradan bu şurdan geldi, etnik kökeni, mezhebi, inanç farklılıklarını bırakıp içinde bulunduğumuz kaostan çıkmak durumdayız Bu kaostan çıkmanın yolu demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakların korunması, ekonomik bağımsızlık ve üretmektir. Bu kaostan çıkmanın yolu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin payidar olmasına bağlıdır. Bunun için ne yapacağız. Çalışacağız, üreteceğiz, dik duracağız eğilmeyeceğiz, doğruyu bulup doğruda birleşeceğiz. Kötü gidişi, uçurumdan aşağıya gidişi biz durduracağız. Başka kimse durdurmayacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları durduracak."

Kocaoğlu, konuşmasının ardından ilçe belediye başkanları ve başkan vekillerine armaçların sembolik anahtarını teslim etti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da konuk olduğu etkinlikte belediye başkanları daha sonra temizlik araçlarını inceledi.

Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!