Güncelleme Tarihi:
İZMİR’in Bayraklı İlçesi'nde KOSGEB kredisi alarak kızkardeşiyle birlikte lokanta açan Aydan Sağlam, menüsünü Türk ve dünya mutfağından yemeklerle oluşturuyor. Ödüllü aşçı Sağlam, sosyal medyayı aktif kulanarak, müşteri sayısını artırıyor. Ege Mutfak Zirvesi ödüllü aşçısı Aydan Sağlam, KOSGEB desteğinin yanısıra lokantanın sermayesi için evini de sattı. Sağlam ve kız kardeşi Aylan Sağlam, yöresel ve dünya mutfaklarını İzmirliler’e tanıtıyor. Maaile Lokantası, Adliye binasına yakın konumuyla özellikle avukatlar, hukuk büroları, bilirkişiler ve hakimlerin vazgeçilmez mekanı haline geldi. Menüsünde genellikle Malatya, Gaziantep, Ege, Karadeniz, Orta ve Doğu Anadolu’nun yöresel yemekleri, İtalyan, İspanyol, Fransız gibi dünya mutfaklarından seçmelerin yanısıra Osmanlı mutfağının ünlü hünkar beğendi, zerde, soğan çorbası, kayısılı ve kestaneli pilav, erikli kuzu gerdan ve klasik türk mutfağının mantı, içli köfte, ali nazik, hasan paşa köfte, kuzu incik, elbasan tava, kaburga dolması, yaprak sarması gibi çeşitleriyle adından söz ettirerek rağbet görüyor. Sosyal medyayı da etkin kullanan Sağlam, günün menüsünü bir gün önceden Facebook'tan takipçileriyle paylaşıyor, müşterilerin menüyle ilgili taleplenini elektronik posta ile yanıtlıyor.
Kadınların toplumda daha fazla sorumluluk alması ve daha fazla söz sahibi olması gerektiğini belirten işletmeci Aydan Sağlam, “Kadınlar günlük hayatta girişimci olmaktan korkmamalılar. Şahsımı örnek göstermek gerekirse, bir kadın gerçekten istediği takdirde başaramayacağı bir şey olmadığını biliyorum. Hizmete girdiğimiz günden beri yemek çeşitlerimiz sürekli değişip gelişirken, malzeme özenimiz, hijyen konusundaki titizliğimiz ve güleryüzlü hizmet anlayışımız değişmeden devam ediyor. Şubeleşerek gibi bir fikrim yok ancak hedefim kaliteden ödün vermeden Maaile’nin adını tüm dünyaya duyurabilmek" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF