Kitap kafeler yaygınlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Kitap kafeler yaygınlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2018 08:57

Kitap kafeler yaygınlaşıyor

Haberin Devamı

İZMİR'in Alsancak semti çevresinde hizmet veren kitap-kafelerin sayısı artmaya başladı. Gelenlerin, ilgilendikleri kitapları bir kahve eşliğinde daha iyi inceleyebilmelerine fırsat yaratan bu kafeler ilgi görüyor.

Türkiye'de giderek artan kitap-kafe kültürü, İzmir'de de gençler ve kitap tutkunları tarafından ilgiyle karşılanıyor. Alsancak çevresinde yoğunlaşmış olan bu kafeler, müşterilerine sattıkları kitapları inceleme ve okuma fırsatı verirken, aynı zamanda çay, kahve gibi hizmetlerle rahat bir ortam sağlıyor. İnsanlar buralara gelip, merak ettikleri, ilgi duydukları kitapları samimi bir ortamda uzun uzun inceleyebiliyor. Bazı kafelerde atölyeler ve etkinlikler de yapılıyor.

KİTAP SEVGİSİ BİR ORTAKLIĞA DÖNÜŞÜYOR

Alsancak'taki bir sahaf-kafe'nin üç ortağından biri olan Tuncay Yiğit, "Burası hem sahaf hem kafe. Biz ikinci el kitap ve plak satıyoruz. İnsanlar buraya gelip kitapları okuyabiliyor, satın alabiliyor ve daha sonra değiştirebiliyorlar. Ortaklık, bütünlük içinde yapılmış, herkesin emeğinin geçtiği bir şey. Genel olarak buranın stabil bir müşteri kitlesi var. Burada arkadaşlık ortamı çok iyi. Müşteri bazen gelip kendi çayını kendisi koyabiliyor. Belli dönemlerde masal anlatma, şiir, sinema gibi etkinlikler yapıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin 72 iline gittiğini belirten Yiğit, "Diğer illere nazaran İzmir'de okuma oranı fazla, kültürel etkinliklere yatkınlık var. İzmir'deki insanların ilgisinin olması bizi hem teşvik ediyor, hem de mutlu ediyor" dedi. Kendisinin daha önce gezgin bir kitapçı olduğunu anlatan Yiğit, "Üniversitelerde 1 TL'ye kitap satan insanları bilirsiniz, onlardan biriydim. Eğer kitap seviyorsanız, kitaplara ilginiz varsa bunu maalesef ekonomik olarak bir kazanca dönüştürme şansınız düşük. Biz bunu burada hem sevdiğimiz işi yapıp, hem de geçimimizi bir şekilde sağlayarak yapmaya çalışıyoruz. Aslında buradaki kitap-kafelerin çoğunda bunu görürsünüz, genelde genç çocuklar, bir şeyler yapmanın arifesinde olanlar yapıyor bunu. Hatta herkesin okul bittikten sonra kafe açma hayali karikatürlere bile konu oluyor. Fazla para kazanamıyorsun belki ama en azından sevdiğin işi yapıyorsun" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!