Güncelleme Tarihi:
2016’da aileye Masal’ın da katılmasıyla Bodrum serüveni yeni bir hal almış. “Bodrum benim için vazgeçilmez oldu” diyen Kemahlı, hem kızıyla daha fazla vakit geçirmek, hem de doğal ürünler yedirebilmek ve doğal süt içirebilmek için mesleklerini bırakarak çiftlik kurduklarını söylüyor. “Bizim için tek kariyer mutluluk” diyen Eyüp Kemahlı, Bodrum macerasını ve Masal Çiftliği’nin öyküsünü paylaştı.
ÖNCE TURİZM, SONRA İNŞAAT
Sizi tanıyabilir miyiz?
- 1982 Denizli doğumluyum. 2001 Darüşşafaka mezunuyum. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’-
nde okudum. 2005’te Bodrum’a geldim. Önce turizm, sonra inşaat sektöründe çalıştım. 5 yıl önce de eşimle tanışıp evlendik. 4 yaşında ‘Masal’ adında bir kızım ve 5 aylık ‘Süleyman Alp’ isminde oğlumuz var. Bugün ailecek Masal Çiftliği’nde yolumuza devam ediyoruz.
BU DA ONLARIN MASALI
Masal Çiftliği’nin hikayesinden söz eder misiniz?
- Çiftlik maceramız 2016’da kızımız Masal’in doğumuyla başladı. Eşim hamile kaldıktan sonra bankadaki işini bıraktı. Masal doğduktan 6 ay sonra da ben bıraktım. Kızımızın ek gıdaya geçmesiyle birlikte doğal süt, yoğurt ve peynir arayışımız başladı. “Çocuğumuzu nasıl daha organik besleriz, nasıl daha güzel bir yaşam sunarız?” diye düşündük. “Bodrum’da olmanın avantajlarını nasıl daha iyi kullanırız?” derken, çocuğumuza organik süt içirmek için hayvancılık yapmaya karar verdik. Uzun süren araştırmalarımız sonucunda 10 inek alıp maceramıza başladık. Gerekli tüm izinlerimizi aldık ve Masal Çiftliği’ni kurduk. Çiftliğimizde süt, peynir ve tereyağ gibi ürünler üretip satıyoruz. Bugün itibariyle 12 ineğimiz, 2 düvemiz, 10 buzağımız mevcut. Kızımıza doğal süt ve yoğurt için girdimiz bu güzel yolda şimdi Bodrum ve çevresine sipariş götürüyoruz. Bizim için tek kariyer mutluluk. Büyük şirketlerde yönetici olmak bizi bu kadar mutlu eder miydi bilemiyorum. Ancak şu anda çok mutlu ve huzurluyuz. Kızımıza hayvan sevgisini de aşıladık. Keşke, “Kariyer yapacağız” diye bu kadar vakit kaybetmeseydik. Hep hayvanlarla büyüseydik. Çocuklara da hayvan sevgisi vermeden insan sevgisi veremiyorsunuz. Hem onun gelişimi, hem de sağlıklı büyümesi için elimizden geleni yapıyoruz.
ARTIK VAZGEÇİLMEZ OLDU
Peki neden Bodrum?
- İstanbul’da okul bittikten sonra Bodrum’daki bir otelden aldığım teklif üzerine geldim ve macera böylece başlamış oldu. Önce turizm, daha sonra inşaat sektöründe çalıştım. Sonra da evlilik ve çocuklar... Tüm bunlarla birlikte Bodrum benim için vazgeçilmez oldu.
ÖNCELİK AİLE İŞLETMELERİ
Bodrum ve Milas’taki mekanlar hakkındaki düşünceleriniz? Favori mekanınızı paylaşabilir misiniz? Sizden bir programı alabilir miyiz? Neler yapılabilir?
- Yerel işletmeleri seviyorum. Milas’ta esnaf lokantaları ve köfteciler favori mekanlarım. Tabii Bodrum’da da vazgeçilmezlerimiz bulunuyor. ‘Gebora’, ‘Kösem Balık’, ‘Eyba Et Mangal’, ‘Gizli Bahçe’ ve Maride Cafe, eşim Ferah’la sık sık gittiğimiz mekanlar arasında yer alıyor. Bunların çoğu ya Bodrumlu ya da Bodrum aşığı olan aile işletmeleri. Hayvancılıkla uğraşan insanlar yılın 365 günü çalışır, dolayısıyla çok gezmeye fırsat olmaz. Bu nedenle bir program paylaşmak doğru değil.
DOĞALA OLAN TALEP ARTTI
Pandeminin hayatınıza ve işinize etkilerinden söz eder misiniz? - Herkes gibi biz de çok tedirgin olduk. Ama eve değil, çiftliğe kapandık. Pandemi döneminde eşim ve kızımla birlikte çiftlikte zaman geçirdik. Eşim peynir ve tereyağı yapmaya devam etti, kızım ise ineklerimiz ve buzağılarımızı besledi. Bahçeye patates-soğan dikti. Bu durumun en güzel tarafı kızım ne telefon, ne tablet, ne de televizyon istedi. İşlerimize gelince, evlere sipariş götürdüğümüz için daha da arttı. İnsanların doğal ürünlere talebi yükseldi. Pandemi insanlara temizliğin yanı sıra doğal beslenmenin de önemini hatırlattı. Bu nedenle de doğal, katkısız süt ve ürünlerimize talep oldukça fazla.