Kepler atıldı

Güncelleme Tarihi:

Kepler atıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 10:52

Kepler atıldı

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme, İletişim, Hukuk, Fen Edebiyat Fakülteleri mezunları diplomalarını aldı.

İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinin 3.'sünde öğrenciler keplerini İEÜ ve 10. Yıl Marşları eşliğinde fırlatarak, gurur dolu anlar yaşadı. Törende, iş dünyasına adım atan gençleri yalnız bırakmayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, sağlık, bilim ve teknolojiye önem veren bir eğitim yapılanması içine girdiklerini kaydetti. Demirtaş, "Üniversiteyi kurduğumuz günler daha dün gibi. Çalışmalarımıza çoğalan heyecanla devam ediyoruz. 12 bin 102 öğrenciyi bugüne kadar mezun ettik. Çoğunluğu başarılı bir yaşam kurdu. Tıp Fakültesi'ne bu yıl ilk kez öğrenci alıyoruz. Hastane inşaatımız devam ediyor. Muhtemelen 18 ay içerisinde hastane hizmete girecek. İzmir Ticaret Odası olarak eğitimde önemli başarılar elde ettik. Sağlık konusunda 75 bini aşan üyemize ve İzmirlilere etkin hizmet sunacağız" dedi.

'ÜLKEYE FAYDALI OLACAKLAR'

Mühendislik Fakültesi'nin 11 bölümünde da bilime katkı yaparak teknoloji ürettiklerini, bu yıl bin 667 öğrenciyi iş yaşamına hazır halde mezun ettiklerini vurgulayan Demirtaş, "Özgüvenleri, eğitimleriyle, lisan bilgileriyle iş problemi yaşamayacaklar. Ülkemizde beyaz yakalı işsizlik problemi yüzde 25, ama bizim mezunumuzun işsiz kalması söz konusu değil. Çünkü İzmir Ekonomi Üniversitesi, öğrencisine işe hazırlayan bir eğitim veriyor. Öğrencilerimizi, ailelerine ve ülkemize faydalı, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı yetiştirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bugün onları yaşam mücadelesine uğurluyoruz. Eminim  başaracaklar. Bu ülkeye faydalı olacaklar. Yolları açık, gelecekleri aydınlık olsun" diye konuştu.

'GÜZELBAHÇE'YE 5 BİN KİŞİLİK AMFİ TİYATRO'

Başkan Demirtaş, artık bin 600 kişi kapasiteli İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi'ne sığmadıklarını, Güzelbahçe'de 5 bin kişilik amfi tiyatro yapacaklarını da aktardı.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan da, eğitimleri boyunca öğrencilere kendilerine güvenmeyi aşıladıklarını belirterek, mezunlardan eğitimleriyle yaratıcılıklarını kullanmalarını ve yuvalarını unutmamalarını istediklerini söyledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!