Kemalpaşa'da teröre lanet yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Kemalpaşada teröre lanet yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 14:04

Kemalpaşa'da teröre lanet yürüyüşü

Haberin Devamı

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesinde, siyasi partilerin ilçe başkanlıkları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile teröre lanet yürüyüşü düzenlendi.
İstanbul'da 44 kişinin şehit olduğu hain saldırılara tepki için Kemalpaşa'daki Atatürk Anıtı'nda biraraya gelen siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarları, dün (salı) akşam saatlerinde teröre lanet yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Erhan Gönülbağı, AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten, MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok, Saadet Partisi Kemalpaşa İlçe Başkanı Ayhan Acar, Büyük Birlik Partisi Kemalpaşa İlçe Başkanı Hayati Atmaca ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyleyerek soğuk havaya rağmen alanı dolduran binlerce kişiye seslendi. Başkan Uğurlu, "Bugün burada parti yok, sen ben yok, Alevi, Sünni, Türk, Kürt yok. Bugün burada yüreğinde vatan, bayrak ve ezan sevdası olan; bin yıldır bu topraklarda yaşayıp halkımızı buradan sürmek isteyenlere karşı kıyamete kadar ‘var olacağız' diye haykıran aziz Türk milleti var" diye konuştu.
Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek de ortak bildiriyi okudu. Taşbilek, "Ülkemizde uzun yıllardır faaliyet gösteren terör örgütleri sürekli olarak isim değiştirse de aynı amaca hizmet etmektedir. Fethulahçı Terör Örgütü, darbe girişimleriyle ülkemizi parçalamayı, milletimizi birbirine düşürmeyi amaçlamış ancak başaramamıştır. Örgüt yüzünü ve gücünü PKK ve PYD, DAEŞ terör örgütüne çevirmiştir. Bu milletin mayasında esaret değil, cesaret vardır. Hiçbir terör örgütü ve çete milletimizi korkuya düşüremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi başaramayacaktır. 780 bin kilometrekare vatan toprağı, 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak yurdudur, asla bölünemez, parçalanamaz. Vatanın bütünlüğü hepimizin koruması altındadır" dedi.
Konuşmaların ardından, mitinge katılan binlerce Kemalpaşalı, Atatürk Anıtı önünden, İnönü Caddesi ve çevre yoluna kadar, Türk Bayrakları ve sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş, Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde sona erdi.

Ümit YILDIZ / KEMALPAŞA (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!