Güncelleme Tarihi:
Tarihi Kemaraltı Çarşısı'nda Uğur Akgün, soğuk kış günlerinde insanların içini ısıtacak bir bir girişimde bulundu. Açık alanda mangaldaki odun ateşinin üzerine 3 ayaklı demirlerde sallanmasını sağlayacak şekilde büyük bir kazan koydu. Kazanın içinde de kemik iliği, havuç, patates, soğan ve tereyağ kullanarak mercimek çorbası pişirdi. Bardakta satışa sunulan çorbaların küçüğü 3, orta boyu 4, büyük boyu ise 5 liradan alıcı buluyor. Obaladaki yörüklerin yöntemini uygulayarak çorba pişiren Akgün, çarşıda büyük ilgi görüyor. Özellikle alışveriş yaparken acele edenler bardakta çorbalarını içererek hem açlıklarını yatıştırıyor hem de soğuğa karşı ısınıyor.