KARDAK KİTVAK için zirve yaptı

Güncelleme Tarihi:

KARDAK KİTVAK için zirve yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 12:22

KARDAK KİTVAK için zirve yaptı

Haberin Devamı

İZMİR'in KARDAK (Karşıyaka Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü) üyeleri, Niğde Aladağlar'da düzenlenen '5 Gün 5 Zirve' buluşmasına katılarak KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) hakkında diğer dağcılara bilgiler paylaştı.

İzmir'de doğa yürüyüşleri ve tırmanışları konusunda deneyimli ve uzman bir bakış açısıyla faaliyetlerini sürdüren KARDAK üyeleri, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi. Kulüp üyeleri, Niğde Aladağlar’da düzenlenen '5 Gün 5 Zirve' buluşmasında, KİTVAK’ı, Türkiye’nin dört bir yanından organizasyona katılan dağcılara tanıttı. Ayrıca etkinlikte, Türkiye’de onkoloji hastalarının gereksinim ve beklentilerine de dikkat çekti.

Karşıyaka Dağcılık Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Halimoğlu, "Kurulduğumuz günden bu yana dağcılık ve doğa sporlarını tanıtıp geliştirmek, çevre bilincinin oluşmasına ve çevrenin korunmasına bilinçli katkı sağlamak amacıyla çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik. Aladağlar’daki organizasyon bizim için çok özel bir anlam taşıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden doğaya ve dağcılık sporuna gönül vermiş yüzlerce dostumuza KİTVAK’ın gerçekleştirdiği faaliyetleri, eserleri Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi ve Ege Üniversitesi Kitvak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’ni, inşaatı devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi Kitvak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’ni anlattık" dedi. Başkan Halimoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın geçtiğimiz günlerde destek verdiği 'Umut yaz 3502’ye yolla, sen de umuda elini uzat' kampanyasından esinlendiklerini, KİTVAK flamasını ve umudu zirveye taşımaya böylelikle karar verdiklerini söylerken etkinliğe katılan sporculardan da KİTVAK’a destek istediklerini belirtti.

KARDAK’a şükranlarını ileten KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı YMM Ramazan Soncul ise "Karşıyaka Dağcılık Kulübü Üyeleri; doğa ve dağcılık sporuna gönül veren tüm sporcularımız KİTVAK dostlarıdır. Umuda ellerini uzattılar, umudu zirveye taşıdılar. Farkındalık yarattılar. Her zaman ifade ettiğim gibi toplumun tüm kesimlerinden gelecek destek ve umutla kanserin de üstesinden gelebiliriz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!