'Karataş'tan Güzelyalı'ya Yalılar ve Anılar' etkinliği sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Karataştan Güzelyalıya Yalılar ve Anılar etkinliği sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 12:00

'Karataş'tan Güzelyalı'ya Yalılar ve Anılar' etkinliği sona erdi

Haberin Devamı

Sanat gecesi

KONAK Belediyesi'nin evsahipliğinde yapılan 'Güzelyalı'ya Yalılar ve Anılar' etkinliği, müzik, şiir ve dansın olduğu gösteriyle sona erdi.

Proje tasarım ve yönetmenliğini İzmir Devlet Tiyatrosu eski müdürlerinden Yaşar Ürük'ün üstlendiği etkinlikte 136 kişilik dev kadro İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen final gösterisini, salonu tamamen dolduran seyircilerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'da izledi. Kentin tarihi semtlerinden Karataş ve Güzelyalı'nın geçmişten günümüze değişim süreci, müzik, şiir ve danslar eşliğinde anlatıldı. Gecede İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçıları Şebnem Doğruer, Tayfun Erarslan, İbrahim Raci Öksüz ve Filiz Güleç sunumlarıyla dinleyiciyi nostaljik bir yolculuğa çıkarttı. Karantina'nın, Salhane'nin şimdiki adıyla Yalı'nın, Göztepe'nin, Muratreis Mahallesi'nin adlarının nasıl konduğunu siyah beyaz fotoğraflar eşliğinde şiirlerle gösterildi.

ANILAR ŞARKILARLA CANLANDI

Gecede Zafer Çebi ve orkestrası, sanatçılar Selmin Günöz, Linet Şaul, Yılmaz Demirtaş, Hüseyin Genç, Cansu Kırca, Bahar Pamukçu ve Ali Kocatepe'nin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar eşlik etti. Linet Şaul'ün seslendirdiği Sefarad şarkıları büyük alkış aldı, Yılmaz Demirtaş'ın türküleri seslendirdiği sırada İzmir Turizm Folklar Derneği ve Ege Üniversitesi Mezunlar Derneği dansçılarıgösteri yaptı. Şiir, müzik ve dansın olduğu sanat gecesinini sodnunda Etkinliğin sonunda Efeler Türküsü ile sahneye çıkan dans topluluklarının Zeybek dansına salondaki konuklar da dahil oldu. Sahneye çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Bu güzel gösterinin, gecenin üstüne söylenecek çok şey yok. Çok heyecanla yaşadığımız bir gece oldu" dedi. Gösteri hep birlikte söylenen İzmir'in Marşı'yla sona erdi.

İZMİR (DHA)

FOTO



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!