Güncelleme Tarihi:
* Erol Bey, bize biraz kendinizden ve Vugerro Kahve’den bahseder misiniz...
- 18 yıl basketbol antrenörlüğü yaptım. Sonra bu mekanda 4 yıl ahşap el sanatlarıyla uğraştım.
* Peki, burayı kahve mekanına çevirmek nereden aklınıza geldi?
- Kahvede lezzet arayışına yanıt vermek istedim. Aynı arayıştaki insanların geldiği bir yer olsun istedim.
* Bize biraz burada uyguladığınız kahve sisteminizi anlatır mısınız...
- Buna ‘üçüncü nesil kahvecilik’ deniliyor. Birinci nesil, instant kahve... Yani sıcak suya koyup karıştırıp içtiğimiz Nescafe gibi kahvecilik. İkinci nesil, hızlı bir şekilde tüketilen, içine süt konulan Starbucks ve Kahve Dünyası türü kahvecilik. Üçüncü dalga ise daha nitelikli, doğru kavrulmuş kahvenin farklı şekilde demlenmesiyle ortaya çıkan lezzetlerle oluşuyor. Burada iki türlü çekirdek söz konusu. İlki Robosto, diğeri Arabica. Robosto daha düşük rakımlı yerlerde yetişiyor, kafein oranı yüksek. Arabica ise yüksek yerde yetişiyor. Çekirdek daha geç yetiştiği için daha fazla aroma barındırıyor. Sonradan katma değil aroma. Zeytinyağı gibi yüksek yerde yetişen zeytinin barındırdığı çok farklı aromaları barındırması gibi...