Kadınlardan tarhana yapımı eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan tarhana yapımı eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2017 10:53

Kadınlardan tarhana yapımı eğitimi

Haberin Devamı

SEFERİHİSAR Belediyesi, Köy Koop. ve Slow Food Teos işbirliğiyle Ulamış Köyü'nde “Seferihisar Geleneksel Tarhana Atölyesi düzenlendi.

Özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi tarhana yapımı Cumartesi günü Ulamışlı kadınlar tarafından geleneksel yöntemlerle yapıldı.  Köylü kadınlar büyük bir emek gerektiren tarhanının yapımını başında sonuna atölyeye katılanlara uygulamalı olarak anlattı. Etkinliğe Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Köy Koop Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer de katıldı. Sabahın erken saatlerinde tarhananın ham maddesi olan soğan, domates, kırmızı biber ve tarhana otunun bir kazana koyulup odun ateşinde pişirilmeye bırakılmasıyla hazırlıklar başladı. Ardından köylü kadınlar pişen tarhanayı makinada yoğurduktan sonra atölye katılımcılarıyla birlikte çarşafların üstüne sererek kurutmaya bıraktı. Ulamış üretici pazarının da açık olduğu atölye günü yapılan yaklaşık 100 kg tarhana henüz hamur halindeyken kapış kapış satıldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!