Kadınlar iş yaşamında önemli işlere imza atıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar iş yaşamında önemli işlere imza atıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2022 04:20

Farklı sektörlerde yıllarca görev yaparak istihdam yaratan, ekonomiye katkı sağlayan kurumların kadın yöneticileriyaşanan tüm sıkıntılara rağmen ayakta durarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Her biri alanında önemli deneyimlerede sahip olan sektör temsilcileri toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları ve eğitim alanında önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Akmanlar Alüminyum A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Aluway Yapı A.Ş. Ortağı Başak Akman:

Kadınlar iş yaşamında önemli işlere imza atıyor

İŞ YAŞAMINDA KADINLARIN ROLÜ BÜYÜK

İŞ hayatında yıllardır faaliyet gösteren bir yönetici olarak kadınların üretime ve ekonomiye katkılarının önemli rol oynadığına inanıyorum. 2009 yılında İEÜ Ekonomi Bölümü’nden mezun olduktan sonra Akmanlar Alüminyum’da iş hayatına başladım. Şirketin her departmanında çalışarak sektörün gerekliliklerini tecrübe etme imkanına kavuştum. 2013’te yönetim kurulu ile aldığımız karar doğrultusunda inşaat sektöründeki mimari sistem ihtiyaçlarını gördük. Aluway markasıyla çıktığımız bu yolda büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz bulunuyor. Toplamda 45 kişiye istihdam sağlıyoruz. Markalarımızı çok daha iyi yerlere taşımaya devam edeceğiz. Büyük Önder Atatürk’ün de dediği gibi yeryüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir sözünün ışığında bulunduğumuz sektörde kadınların aktif rol almasından büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Kadınların çalıştıkları her sektörü daha ileriye taşıyacaklarına yürekten inanıyorum.

Haberin Devamı

 BİVA Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Birim Yılmaz:

Kadınlar iş yaşamında önemli işlere imza atıyor

KADINLAR ÇELİK GİBİ İRADEYE SAHİP

EV ve iş yaşamını dengede sürdürmek çok önemli. 17 yaşında evlendim, 18’imde anne oldum. 22 yaşında üniversite sınavına girdim ve tek tercihim olan CBÜ Seramik Bölümü’nden mezun oldum. Öğlene kadar çalışıp, sonrasında üniversiteye devam edip 23.00’ten itibaren de ev hanımlığını devam ettirdim. İş hayatına Biva’da tadilat-dekorasyonla başladım. 2003’te tüm Türkiye’de global bir markanın market tadilat işlerini aldım. 2012’de kentsel dönüşüm yasasının çıkmasıyla bu kanunun tüm detaylarını hatmedip ücretsiz danışma hattı ile tüm İzmir’e bilgilendirmeler gerçekleştirdim. İzmir’in çehresini değiştirmek için kentsel dönüşümle ilgili özel birim kurduk. İlk projelerde nerdeyse para kazanmadan insanlara kentsel dönüşümün faydalarını göstermek adına çalışmalar yürüttük. Aynı anda 30’a yakın proje tamamlayarak bine yakın daire teslim ettik. Kadınlar iş yaşamında çelik gibi iradeye sahipler. Biva’da kadın çalışanlarımız çoğunlukta. Kadınların daha titiz ve detaycı olmaları bizi başarıya taşıdı.

Haberin Devamı

Pasaport Pizza Genel Müdür Yardımcısı Vildan Arıkan: 

Kadınlar iş yaşamında önemli işlere imza atıyor

İŞ VE AİLE YAŞAMI DENGESİNİ İYİ KURMAK GEREK

ÇEYREK asırlık iş deneyimlerim ışığında, yüzde 100 yerli sermayeyle İzmir’de kurulan Pasaport Pizza’daki kariyerime mali işlerden sorumlu finans müdürü olarak başladım. Şu anda genel müdür yardımcılığı görevini sürdürüyorum. Gıda ve kimya sektöründe çeşitli kademelerde çalıştım. Benim için iş dünyası her zaman keşfedilmesi gereken yeni bilgilerle doluydu. İşimi büyük bir heyecan ve tutkuyla yapıyorum. Pasaport Pizza ile yollarımızın kesişmesiyle sektöre ilişkin çok şey öğrendim. Bir çocuk annesiyim. İşim ve ailem arasında denge kurmaya her zaman dikkat ediyorum. Bunu yaparken kadın yöneticiler için en önemli şeyin zamanı iyi planlamak olduğunu söylemeliyim. İş-yaşam dengesini kurarken en büyük desteğimi ailemden alıyorum. Çalışan anne olarak en büyük destekçilerim olan annem ve eşime de teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Kozlusan Isıtma Sistemleri Genel Müdürü Aysel Kozlu:

Kadınlar iş yaşamında önemli işlere imza atıyor

KAPASİTE VE ÖZDEĞERLERİNİN FARKINDA OLMALI

ÜLKEMİZDE yenilenebilir enerji kaynaklarından pellet yakıtlı Kazan ve soba üreten alanında lider Kozlusan Isıtma Sistemleri genel müdürlüğü görevini yürütüyorum. Türkiye, Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’da çalışan onbinlerce cihazımızın müşterileri için kaliteyi, hizmeti ve memnuniyeti üst seviyede tutmak için çalışıyoruz. Makine mühendisliğinin ardından görev aldığım Kozlusan’ın her noktasında ölçülebilir bir sistem kurmaya odaklandım. Ölçülmeyenin iyileştirilmeyeceği ve başarılı yönetilmeyeceği inancındayım. Geleneksel metot ve tecrübeyle takip edilen üretimi teknolojik altyapıyla harmanlayarak sürdürülebilir takibe dönüştürdük. Isınmayı temel ihtiyaçtan öteye taşıyarak görsel şova dönüştüren tasarımlarımızla ateşe yön veren marka kimliğini kazandık. Kadınlarımızın ekibimdeki varlığı ayrıntıyı atlamadan işi tamamlama metotları, sorunda kök problemi çözümcü yaklaşımları uzun vadede konforlu bir iş modeli sunuyor. Kapasitesinin ve özdeğerinin farkında olan kadınlarımıza rol modelliği yaparak ülkeme değer katmaya devam edeceğim.

Haberin Devamı

Cityonline A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ülker Er İlhan:

Kadınlar iş yaşamında önemli işlere imza atıyor

KADINLARIMIZ HAYATIN HER ALANINDA VAR

TÜRKİYE’nin ilk tamamı dijital networkten oluşan reklam ünitelerinin sahibi olan Cityonline A.Ş.’nin yönetim kurulu üyesi ve genel müdürüyüm. Aynı zamanda İlhan Art Medya Satın Alma Ajansı’nın kurucu ortağı olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. 13 yıldır İlhanart markasıyla geleceğin ihtiyaçlarını ön görerek sektörde hızla büyümeye devam ediyoruz. Gelecekte yapay zeka ile ürünlerini entegre ederek teknolojiyi de etkin kullanmayı hedefliyoruz. Kadınların hayatın her kademesinde, dürüst, çalışkan ve sorumluluk sahibi insanlar olarak başarılı olduğunu görüyorum. Tüm kadınlarımızın gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Haberin Devamı

Pause Medya A.Ş. Yöneticisi Bahar Kar:

Kadınlar iş yaşamında önemli işlere imza atıyor

KADINLARIN GERÇEK GÜCÜ CESARETLERİNDE

2007’de Kocatepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra reklam ve yayın alanına girmeye karar verdim. 2009’da Radyo Pause’u yayına aldım. Karasalda İzmir ve çevre illerde yayın yapan Radyo Pause, dijital olarak globalde yayın hayatına devam ediyor. Çağımızın hızla geçiş yaptığı dijitalleşme süreciyle birlikte 2018’de Pause Medya A.Ş.’yi kurduk. Reklamcılığı çağın gerekliliklerine taşıma hedefiyle sosyal medya, web tasarım, e-ticaret ve dijital reklamcılığı 360 derece hizmetle firmaların dijitalleşme sürecine destek veriyoruz. Ayrıca Google ve Facebook partner ajansı olan Pause Medya olarak dünyada ve ülkemizde de hızla gelişen dijital alanda hizmet vermekten onur duyuyorum. Pause Medya ve Radyo Pause olarak 12 kişiye istihdam sağlıyorum. 2 çocuk annesiyim. Kadının gerçek gücü cesaretinde gizlidir. İstendiğinde her şeyde başarılı olabilirsiniz. Sadece özgüveninizi ortaya koymanız gerekir.

İç mimarlık ve danışmanlık şirketi NO:17 Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Garipoğlu

Kadınlar iş yaşamında önemli işlere imza atıyor

ÜLKEMİZİN ADINI DÜNYAYA DUYURUYORUZ

KANADA merkezli World17 Group markası altında hizmet veren şirketimizle Amerika kıtasında sürdürülebilir tasarımlar yaratıyoruz. Genellikle yurtdışına açılan Türk franchiselarına küçük dokunuşlar ve rötuşlar yapıyoruz. İmza attığımız işleri batı ve doğunun harmanlandığı yer adeta bir birleşim noktası olarak görüyorum. 2019 yılında ‘Leaf Döner,Z Kuşağı Restaurant’ projesiyle dikkatleri üzerimize çektik. Kültürel mimarinin yanında kuşakların birleştiği mimarinin işletmeler için ne kadar önemli olduğunu gösterdik. 2019’da bir kadın olarak Türkiye’deki tüm deneyim ve bilgilerimi Toronto Kanada’ya beraberimde getirerek burada sıfırdan başladım. Türkiye markasını çok başka yerlere taşımaya devam ediyorum. Ülkemizin adını yurtdışında da duyuran bir kadın olarak tüm kadınların bu özel gününü kutluyorum.

Özel Fen Bilimleri Okulları Bornova Kampus Müdürü Ōzlem Özel Talay:

Kadınlar iş yaşamında önemli işlere imza atıyor

CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE EĞİTİM ÖNEMLİ

22 YILLIK çalışma hayatımda ve görev yaptığım tüm alanlarda rehber öğretmen kimliğimi hep önde tuttum. Lisans eğitimimi Gazi Üniversitesi’nde, yüksek lisans eğitimimi ise Pamukkale Üniversitesi’nde tamamladım. Akran istismarı üzerine çalışmalarım, ölçme değerlendirme alanında uzmanlığım mecut. Baş Öğretmen Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda, uzman eğitimci kadromuz ile kurumdan yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin gerek ulusal, gerekse uluslararası sınav ve yarışmalarda elde ettiği dereceler ise en büyük gururumuz. Kadın haklarının korunması ve eşitlik çalışmalarının temelinde küçük yaşta doğru ilkelerle büyütülen çocuklar yer alıyor. Okul ikliminin içinde eşitlik, adalet ve insan haklarının, demokratik okul anlayışının yer bulması için tüm öğretmenlerimizle büyük çaba sarf ediyoruz. Bir kadın olarak toplumsal cinsiyet rollerinin her yaştan ve hiçbir bireye yüklenmemesi ve hatta değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğitim ve eğitimcilerin rolünün bu noktada çok büyük olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!