Kadınlar 8 Mart'ta Urla'da biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar 8 Martta Urlada biraraya geldi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 09, 2017 12:05

Kadınlar 8 Mart'ta Urla'da biraraya geldi

Haberin Devamı

8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadınlar, Urla Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte bir araya geldi. Programda konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; "Bizler farklı kültür ve inançlardan, farklı fikirlerden, farklı siyasi görüşlerden, farklı şehirlerden gelmiş kadınlar olsak da tüm eşitsizliklere, yaşanan tüm haksızlıklara karşı 'HAYIR'ın etrafında birleşmiş binlerce kadınız" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye'nin dört bir yanından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelerek Urla'da buluÅŸtu. Yapılması planlanan yürüyüşün hava ÅŸartlarından dolayı iptal edildi. Kadınların, saÄŸanak yaÄŸmura raÄŸmen Cumhuriyet Meydanı'ndaÂAtatürk Anıtına çelenk koymasının ardından program Tamirhane Binası'nda devam etti. Program kadınların hep bir ağızdan "Onuncu Yıl Marşıö ve "Ä°zmir Marşınıö söylemesiyle baÅŸladı.

BAÅžKAN UYAR: "BÄ°Z Ä°STEYÄ°NCE BAÅžARIRIZ"

Etkinlikte konuşan Başkan Sibel Uyar, 1926 yılında kabul edilen Türk Medeni Kanunuyla kadınlara hem aile içinde hem de bir birey olarak erkeklerle eşit haklar tanındığını belirterek, “Üzerinden 91 yıl geçmiş olmasına rağmen çok sayıda kadınımız ne yazık ki hala yasal olmayan evlilikler yaşamak zorunda bırakılıyor. Türk kadınlarına 1930'da yerel, 1934'de genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı tanınmış olmasına rağmen günümüzde, yani 83 yıl sonra bugün kadınların meclisteki oranı yalnızca yüzde 14'tür. Bizden çok sonra bu hakkı kazanan Fransa'da yüzde 27, Afrika ülkesi Ruanda'da yüzde 60 ve aynı yıl hak kazanan Küba'da ise yüzde 49'tur" diye konuştu.

“Bize bizden başka kimse kendi hakkımızı teslim edemez. Bizler birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda neler yapabileceğimizi gördükö diyen Uyar, “Daha 3 ay önce, Kadınların direnme gücü sayesinde Cinsel İstismar Düzenlemesi olan yasa tasarısı geri çekilmedi mi? Biz isteyince başarırız. İlk önce isteyelim. Sonra da çalışalım ama çok çalışalım. Dayanışalım, birlik olalım. Dişimizle, tırnağımızla, bin bir emek ve mücadeleyle kazanımlarımızı ve özgürlüklerimizi arttırmak için var oluş mücadelemizi sürdürecek güçlü kadınlarız. Bu ülkede kadın hakları yerine, insan haklarının konuşulmasını sağlamak biz kadınların elinde" dedi.

Ä°ZMÄ°R, (DHA)

FOTOÄžRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!