Kadın hastalıklarında lazer ile ameliyatsız tedaviler

Güncelleme Tarihi:

Kadın hastalıklarında lazer ile ameliyatsız tedaviler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2024 16:28

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Kübra Bağcı, genital bölgede lazer uygulamalarına günlük pratikte sıkça başvurduklarını belirterek, klinik şartlarında ameliyathaneye gerek kalmadan, yatış ve anestezi gerektirmeden ortalama 20 dakika gibi bir sürede tamamlanan, lazerle gerçekleştirilebilen ameliyatsız tedaviler hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

LAZER İLE NELER YAPILABİLİR?

 

Genital bölge lazer uygulamalarının bir hastalığın tedavisinde ya da genital bölge gençleştirme gibi estetik amaçlı olarak kullanılabildiğini belirten Op. Dr. Kübra Bağcı, şöyle devam etti: “Örneğin kadınların en çok dile getirmekten kaçındığı idrar kaçırma ve günümüzde sıklıkla karşılaştığımız genital siğiller lazer ile tedavi edilebilmektedir. HPV virüsüne bağlı olan genital siğilleri lazerle aldığımızda diğer yöntemlere göre iz kalma oranı daha düşük, hasta memnuniyeti daha yüksek oluyor. Öksürmek, hapşurmakla veya egzersiz gibi karın içi basıncını artıran durumlarda ortaya çıkan idrar kaçırma şikayetlerinde ise ameliyata alternatif olabilecek düzeyde sonuçlar alabiliyoruz. Yine menopozda vajinal kuruluk tedavisinde lazer ışınlarından yararlanarak kolajen uyarımını sağlayarak dokunun yenilenmesiyle kuruluk sorunu ortadan kalkıyor. Tabii kronik vajina enfeksiyonlarını da atlamamak gerekir. Özellikle ilaç kullanılan dönemde akıntısının geçtiğini, sonra tekrarladığını ve bu enfeksiyondan kurtulamadığını söyleyen hastalarda lazer ile başarılı sonuçlar alınmaktadır.”

 

Haberin Devamı

ESTETİK UYGULAMALAR

 

Lazerin tedavi dışında estetik amaçla da sıklıkla kullanıldığını söyleyen Bağcı, “Lazer kullanımı orta düzeyde vajinal genişlemesi olan kadınlarda, kendisi veya partneri bundan rahatsızsa vajinanın daha sıkı hale gelmesinde etkili bir yöntemdir. Bikini bölgesindeki koyu renk görünümünden rahatsızlık duyanlarda da o bölgeye yapılan lazer atışlarla renk açmayı sağlayabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!