İZTÜ Galen Hastanesi, yabancı doktorlara eğitimler veriyor

Güncelleme Tarihi:

İZTÜ Galen Hastanesi, yabancı doktorlara eğitimler veriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2024 15:53

İzmir Tınaztepe Üniversitesi (İZTÜ) Özel Galen Hastanesi Girişimsel ve Nöroendovasküler Radyoloji Bölümü, yurtdışından gelen uzman doktorlara girişimsel radyoloji alanında eğitim vermeye devam ediyor. Son olarak Yunanistan, Kenya ve Irak’tan uzman doktorlar, eğitim almak için İZTÜ Özel Galen Hastanesi’ne geldi.

Haberin Devamı

 

 

İZTÜ Özel Galen Hastanesi Girişimsel ve Nöroendovasküler Radyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çağın Şentürk, geçtiğimiz dönemlerde Özbekistan, Rusya Federasyonu, Ukrayna, yine Kenya ve Irak’tan uzman doktorların girişimsel nöroradyoloji alanında üst uzmanlık eğitimi almaları için İZTÜ Galen Hastanesi’ne geldiklerini hatırlatarak, “Son olarak Yunanistan’ın Atina şehrinden Doç. Dr. Hippocrates Moschouris, Kenya’nın Eldoret şehrinden Dr. Barnabas Boen ve Irak’ın Bağdat şehrinden Dr. Muhammed Taher adlı uzman doktorlar, girişimsel radyoloji ve nöroradyoloji alanında eğitim almak üzere geldi” dedi.

 

FARKLI PROGRAMLAR HAZIRLIYORUZ

 

Haberin Devamı

Programa katılan doktorların girişimsel radyoloji konusundaki eğitim ve deneyim düzeylerine göre farklı süre ve seviyelerde eğitimler düzenlediklerini kaydeden Çağın, “Bölümümüz özellikle girişimsel nöroradyoloji konusunda ağırlıklı olarak çalıştığından genel girişimsel radyoloji alanında temel eğitim almak üzere gelen doktorlar dahi bizimle çalıştıktan ve tedavilerimizi gördükten sonra ülkelerine döndüklerinde girişimsel nöroradyoloji alanında çalışmalara başlamak istiyorlar. Kendilerine beyin anevrizmalarının, beyin ve omurilik damarsal malformasyonlarının ve akut inmenin kapalı yöntemle endovasküler tedavisi alanında eğitimler veriyoruz. Bu arkadaşlarımız eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine döndükten sonra da kendi hastanelerinde bu bölümleri geliştirmeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

 

BU EĞİTİMLERİ ÖNEMSİYORUZ

 

İZTÜ Galen Hastanesi olarak bu eğitimleri önemsediklerini belirten Prof. Dr. Çağın Şentürk, şöyle devam etti: “Bu uluslararası çalışmalar sonrası misafir hekimler kendi ülkelerine gittikleri zaman sadece profesyonel alanda değil, aynı zamanda kültürel alanda da ülkemizin birer fahri büyükelçisi olarak bulunuyorlar. Kendileriyle gerçekten buradaki etkileşimimiz çok olumlu oluyor. Bizim açımızdan da çok zenginleştirici bir süreç yaşanıyor. Daha sonrasında bu hekimlerimiz ülkelerine döndükten sonra bizimle iletişime devam ediyorlar. Ülkelerinde gördükleri hastalar konusunda onlarla görüşmeye devam ediyoruz. Bu hastaların tanı ve tedavileri konusunda birlikte çalışıyoruz.”

 

Haberin Devamı

ÜLKEMİZDE GÜVENLİ TEDAVİ EDİLMEKTEDİR

 

Prof. Dr. Çağın Şentürk, “Bu eğitimler her biri uluslararası düzeyde çalışmaları hedeflemekle birlikte öncelikli olarak bizim kendi ülkemizde özellikle beyin damarlarının hastalıklarında, endovasküler tedavilerin önemi ve endovasküler tedavilerin ne kadar başarılı ve güvenli bir şekilde yapıldığını göstermektedir. Evet, uluslararası alanda çalışma çok önemli ama bir yandan da kendi ülkemizde bu tedavilerin varlığı konusunda farkındalığın artması açısından da bu çalışmaların önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!