Güncelleme Tarihi:
BİRÇOK hastalığa iyi geldiği bilinen salep, bu yıl da soğuk kış günlerinin vazgeçilmez içeceği oldu. İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda satılan salep vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Öksürük ve bronşitte fayda sağlayan, zihnin çalışma gücünü arttıran, kalbi kuvvetlendiren, bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olan ve vücudun ısınmasını sağlayan salep, kış mevsiminde sıklıkla tercih ediliyor. Kemeraltı'ndaki salep satıcılarından Irmak Dilara Çiftçi, Burdur'un Bucak ilçesinden getirdikleri salebin yoğun ilgi gördüğünü söyleyerek, "Yaparken süt şekeri iyice kaynatılıp özdeşleştirilir. Kıvama geldikten sonra salep tozu atılır. Topaklanmaması için kaynayan sütün içine atılan salep karıştırılır. Kaynadıktan sonra içine bir çay kaşığından az damla sakızı ilave edilir. Dileyen misafirlerimize tarçın, mahlep ve zencefil ile süslüyoruz" dedi. Çiftçi, bir fincan salebi 10 liradan sattıklarını söyledi.
Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI