İzmirli Çocuklar Girişimci Olacak

Güncelleme Tarihi:

İzmirli Çocuklar Girişimci Olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 11:59

LİDER YARATICI KATILIMCILAR DERNEĞİ (LİYAKAT), 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KAPSAMINDA KAPILARINI GİRİŞİMCİ ÇOCUKLARA AÇTI. LİYAKAT BAŞKANI BERKAY ESKİNAZİ, ÇOCUK GİRİŞİM ATÖLYESİ İLE GELECEĞİN GİRİŞİMCİLERİNİ BUGÜNDEN YETİŞTİRDİKLERİNİ İFADE ETTİ.

Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında kapılarını girişimci çocuklara açtı. LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, Çocuk Girişim Atölyesi ile geleceğin girişimcilerini bugünden yetiştirdiklerini ifade etti.
LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, Dea Dia Garden Anaokulu ve Çocukus Merkezi işbirliğinde 8-12 yaş arasında 10 çocuğa girişimcilik eğitimi verdiklerini belirtti. Eskinazi, Atatürk, çocukları yarının büyükleri olarak görüyor, onlara büyük bir sevgi ve güven duyuyordu. Biz de LİYAKAT olarak çocukların geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. O yüzden de girişimcilik, kesinlikle çocuk yaşta başlamalı" dedi.
"ÇOCUKLARA FARKLI DÜŞÜNEBİLMEYİ ÖĞRETMELİ"
Genç yaşta girişimciliğe meraklı ve yatkın olan, öğrenme yolunda pozitif tutum sergileyen çocukların gelecekte daha başarılı olduğunu kaydeden Berkay Eskinazi, "Çocuklara farklı düşünebilmeyi öğretmeli, bunu onlara aşılamalıyız. Başarı; yalnızca doktor, mühendis olmak değildir. Belki o çocuk çok başarılı bir girişimi olacak. Bunu ancak onlara küçük yaşta farklı düşünebilme kabiliyeti kazandırarak öğrenebiliriz. Problem çözme, karar verme ve araştırma becerileri gelişiyor. Yaratıcı ve serbest düşünme sonucu okul başarıları da artıyor. Maddi kaynaklara ulaşma ve onları yönetebilme becerileri de gelişiyor. Toplum içinde tüketici değil aynı üretici kişiler oluyorlar" şeklinde konuştu.
Eskinazi, girişimci çocuk yetiştirmede basit kurallarla başarıların yakalanabileceğine dikkat çekerek ailelere şu önerilerde bulundu: "Çocuğunuzun 3 yaşında olması yeteneğinin ortaya çıkması için erken olduğu anlamına gelmez. Hayal kurmalarına izin verin ve onları cesaretlendirin. Birlikte beyin fırtınası yaparak fikirlerini geliştirmelerine yardımcı olun. Birlikte iş planı yaparak onlara yol haritası çizin. Sonucu her ne olursa olsun yaptıkları işlerde onların her zaman yanlarında olacağınızı söyleyin. Onların yapmak istedikleri işler için gereken finansman desteğini bulmalarına yardımcı olun. Çocuklar müzikten spora birçok kampa gidiyor. Neden girişimcilik için de gitmesinler? Girişimcilik çabalamak demektir. Çocuğunuza hırslı olmayı aşılamanın en iyi yolu, hatanın farkında olsanız bile bu hatayı yapmasına izin vermekten geçer. Çocukların hevesi bulaşıcıdır. Ailenin de bu hevese kapılıp çocuğuna baskı uygulamaması gerekiyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!