Güncelleme Tarihi:
İZMİR’in simge tatlarından ve geleneksel ürünlerinden olan şambali ve lokmayı tescilleten İzmir Ticaret Odası, iki ürünü vatandaşlara dağıttı.
Alsancak Pasaport’taki İTO binası önünde düzenlenen etkinlikte lokma döküldü, önceden pişirilen şambaliler dağıtıldı. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş günün anısına lokma dökülen ocağın başına geçerek bir süre ustalara yardım etti. Demirtaş, lokma ve şambalinin yanı sıra boyoz, tulum peyniri ve kumru için de tescil alınacağını söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu:
“Amacımız İzmir’in geçmişinden günümüze İzmir’le birlikte anılan ürünlerin coğrafi işaretlerini alarak gelecek nesillere tarifleriyle birlikte aktarmak. Bunun için pek çok ürün ile ilgili başvurumuz yapıldı. Bugün şambali ve İzmir Lokması’nın coğrafi işaretinin alınışıyla ilgili etkinliği yaptık. 6 yıldır İzmir Lokması’nın coğrafi işaretini almak için çaba gösterdik" dedi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF