Güncelleme Tarihi:
GASTRONOMİDE fark yaratan profesyonel aşçılar İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği'ni (İZPAD) kurdu. Dernek Başkanı Şamil Akşit, "Hedefimiz Türk mutfağını hak ettiği yere ulaştırmak" dedi.
Yeni kurulan İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği'nin üyeleri tanışma toplantısında biraraya geldi. Onursal başkanlığını mesleğe 50 yılını veren ve Hayrettin Meydan'ın yaptığı İZPAD'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şamil Akşit, kısa süre önce kurulmalarına karşın büyük ilgi gördüklerini ve yüzün üzerinde üye ile yola çıktıklarını söyledi.
İzmir'deki bir otelin mutfak şefi Akşit, "Gençlerimize mutfağımızı sevdirmek istiyoruz ama bu tek hedefimiz değil. Mutfak, dünyanın en iyi tanıtım aracıdır. Türkiye'yi ve içinde bulunduğumuz coğrafyanın Ege'mizin, İzmir'imizin mutfağını yurtdışında doğru şekilde tanıtılması için çok özel projelerimiz var. Kısa süre içinde bunları da hayata geçireceğiz" diye konuştu.
Gördükleri ilginin ise mutfağın güçbirliği yaptığının kanıtı olduğunu söyleyen Akşit, "Demek ki doğru yoldayız ve böyle bir güçbirliği bize gurur verdi. Ülke gastronomisine iz bırakacağımıza eminiz. Hedefimiz Türk mutfağını hak ettiği yere ulaştırmak. Bunu da lezzetimizle yapacağız ve eminiz ki İzmir de lezzetimize doyamayacak" dedi.
Akşit'in başkanlığındaki derneğin yönetim kurulunda da yine ünlü mutfak şefleri bulunuyor.İZPAD Yönetim Kurulu'nda Akşit ile birlikte Murat Yıldız, Günay Canbaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç.Dr. Turgay Bucak, Erdoğan Atabay, Murat Turbil, Ali Gülçür, Fatih Taşkesen ile ÜN-As Ekmekçilik ve Orhan Ünal yer aldı.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI