İzmir'deki okulların 739 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2016 12:52

İzmir'deki okulların 739 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ihtiyacı var

Haberin Devamı

Timur TARLIĞ/İZMİR, (DHA) - İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü, norm ve ihtiyaç fazlası öğretmenlere yönelik yapılan atamalarla ilgili branşlara göre tercih yapılabilecek okul listesini yayınlandı. Okulların ihtiyaç duyduğu öğretmen listesinde, 739 kişi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrenmenlerinin ilk sırada yer alması dikkat çekti.
Resmi Gazete'de 2014-15 eğitim öğretim yılı öncesi yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında 'Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi' bu yıl yeniden gündeme geldi. Yönetmeliğin 48'inci maddesinde düzenlenen azami çalışma süresi, adaylık dahil 8 yıl olarak belirlendi. 2015-16 yılında vazgeçilip yapılmayan atamalar için bu yıl, okullar açıldıktan sonra harekete geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 19 Eylül 2016 tarihli genelgesiyle norm fazlası öğretmenler ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarındaki (proje okulları) öğretmenleri de kapsayacak şekilde duyuru yapıldı. Buna göre aynı eğitim kurumunda 8 yıldan daha fazla görev yapan öğretmenler 21-22 Eylül tarihleri arasında bulundukları ilde kendi branşlarındaki ihtiyaca göre tercih yaptı. Şartları taşıdığı halde tercih yapmayan öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından branşına göre listedeki okullardan birinde görevlendirileceği açıklandı.
İzmir'deki öğretmen ihtiyacını gösteren liste de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından internet sitesinde yayınlandı. Liste incelendiğinde bazı branşlarda diğerlerine oranla çok daha fazla sayıda öğretmene ihtiyaç olduğu görüldü. Buna göre İzmir'deki ortaokul ve liselerde, 739 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 319 ilköğretim matematik ve 186 rehber öğretmeni ihtiyacı öne çıkan branşlar oldu. Ayrıca engelli öğrencilere yönelik eğitim veren özel eğitim kurumlarında da 939 öğretmen ihtiyacı bulunuyor. İzmir'de 2015-16 eğitim öğretim yılı verilerine göre 133 genel lise, 151 meslek lisesi, 134 imam hatip lisesi olmak üzere toplam 418 lise, 463 ortaokul ve 30 imam hatip ortaokulu olmak üzere toplam 493 ortaokul bulunuyor. Lise ve Ortaokul düzeyindeki 911 okulun 739 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ihtiyacının bulunması dikkat çekiyor.
DİĞER BRANŞLAR
Azami hizmet süreleri değerlendirilerek norm ve ihtiyaç fazlası öğretmenlere yönelik yapılacak atama için yayınlanan ihtiyaç listesinde yer alan branşlar şöyle:
"Adalet, Almanca, Arapça, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi, Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Biyoloji, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Büro Yönetimi, Coğrafya, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Denizcilik/Gemi Makineleri, Din Kültürü ve Ahlak Bililgisi, Eğlence Hizmetleri, El Sanatları Tekniği/El Sanatları, El Sananatları Tekniği/Nakış, Elektrik-Elektronik Teknisyenliği/Elektrik, Elektrik-Elektronik Teknisyenliği/Elektronik, Felsefe, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Fizik, Fransızca, Gıda Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Görsel Sanatlar, Grafik ve Fotoğraf/Fotoğraf, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetler, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri, Harita-Tapu-Kadastro/Harita-Tapu-Kadastro Tekniği, İHL Meslek Dersleri, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce, İnşaat Teknisyenliği/Yapı Tasarımı, İspanyolca, Kimya/Kimya Teknolojisi, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, Makine Tek./Makine Ressamlığı, Makine Teknisyenliği/Makine ve Kalıp, Matematik, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Muhasebe ve Finansman, Müzik, Müzik(Bireysel Ses Eğitimi), Okul Öncesi Öğrt, Özel Eğitim, Pazarlama ve Perakende, Plastik Teknolojisi, Rehberlik, Sağlık /Sağlık Hizmetleri, Seramik ve Cam Teknolojisi, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler, Tarih, Teknoloji ve Tasarım, Tekstil Tek./Tekstil, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe, Ulaştırma Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!