İzmir'de, İZDİM operasyonunda yeni gözaltılar

Güncelleme Tarihi:

İzmirde, İZDİM operasyonunda yeni gözaltılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 11:54

İzmir'de, İZDİM operasyonunda yeni gözaltılar

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM/ İZMİR, (DHA)- İZMİR'deki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda, Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ait binayı Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen kuruluşlardan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi'ne (İZDİM) verdiği öne sürülen kişilere yönelik olarak yeni bir 'Paralel Yapı' operasyonu düzenlendi. İlk operasyonda gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan merkez valisi Ahmet Pek ile geçen salı günü görevden alınan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanı Hüseyin Başel'in de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun talimatıyla, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, geçen mart ayında yaptıkları 'Paralel Yapı' operasyonunda 15 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, o dönem tutuklu bulunan merkez valisi Ahmet Pek de yer aldı. Fethullah Gülen Cemaati'ne mali destek verdikleri öne sürülen şüphelilere yönelik dikkat çeken suçlama ise, Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na ait  binanın usulsüz olarak değerinin altında bir fiyata devredilmesi oldu. Kentin en değerli yerlerinden, deniz kenarındaki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki POLSAN'a ait binanın, Ahmet Pek'in başkanlığını yaptığı dönemde, cemaate yakınlığıyla bilinen kuruluşlarından İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi'ne verildiği ortaya çıktı. Adliyeye gönderilen şüphelilerden 7'si tutuklandı.
ÜST DÜZEY EMNİYET GÖREVLİLERİNE GÖZALTI
İZDİM'e yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında bu sabah yeniden operasyon yapıldı. Cemaate mali destek verdikleri ileri sürülen üst düzey emniyet görevlileri gözaltına alındı. İlk operasyonda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, ardından tutuklu bulunduğu başka bir suçtan da bir süre önce tahliye edilen merkez valisi Ahmet Pek, bir kez daha gözaltına alındı. Ahmet Pek'in yanı sıra, geçen salı günü görevden alınan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanı Hüseyin Başel, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Feridun Taşçı, Hüseyin Pulur ve Mustafa Çankal da gözaltına alınanlar arasında olduğu ifade edilirken 2 kişinin daha arandığı açıklandı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!