İzmir'de çektiği kliplerle, Afrika'da izlenme rekorları kırıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirde çektiği kliplerle, Afrikada izlenme rekorları kırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 10:43

İzmir'de çektiği kliplerle, Afrika'da izlenme rekorları kırıyor

Haberin Devamı

İZMİR'deki Gediz Üniversitesi'nin öğrencisi Mali'li Mahamadou Toure, 'Young P' adıyla Afrika'da yıldızlaştı. İlk hiphop albümü ile Mali başta olmak üzere birçok ülkede büyük çıkış yakalayan genç şarkıcının İzmir'de çektiği klipleri, Afrika TV kanallarında milyonları ekran başına topluyor.
Gediz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Mahamadou Toure, Afrika'nın hiphop yıldızları arasına girdi. Çocukluğundan bu yana müzikle ilgilenen Mali'li genç, bir süre önce 'Young P' sahne adıyla çıkardığı ilk albümü sayesinde büyük yankı uyandırdı. Toure asıl ilgiyi ise yaşadığı İzmir'de çektiği klipleriyle topladı.
Gediz Üniversitesi'nden Ugandalı arkadaşı David Kafuko'nun yönettiği, yine kendisi gibi eğitim için gelen yabancı gençlerin danslarıyla renk kattığı klipler, başta memleketi Mali olmak üzere Afrika ülkelerinin TV kanallarında izlenme rekorları kırıyor. Bir anda yıldızı parlayan Mahamadou Toure, seslendirdiği şarkıların, sözlerinin ve müziklerinin kendisine ait olduğunu dile getiriyor, şunları söylüyor:
"Toplam 35 bestem var, bunlardan 15'ine ilk albümümde yer verdim. Şarkılarım kadar, kliplerime mekan olan İzmir'in sokakları da büyük beğeni topluyor. Gediz Üniversitesi ve Türkiye bana uğurlu geldi. Önümüzdeki günlerde 2'nci albümüm sevenlerimle buluşacak, bunun hazırlığını yapıyorum. Yeni albümdeki şarkıların kliplerini de yine İzmir sokaklarında çekeceğiz."

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!