İzmir'de Barok rüzgarı esecek

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Barok rüzgarı esecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 16:50

- Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenecek Barok Müzik Festivali yarın başlayacak - Barok müziğin önde gelen topluluklarından İspanya'dan Concerto Zapico, Fransa'dan Il Ballo Ensamble ve Türkiye'den Barok Sesler'in katılacağı festivalde, atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - İzmir'de önceki yıllarda "Barok Günleri" adıyla düzenlenen etkinlik bu yıldan itibaren, Barok Müzik Festivali adıyla daha geniş bir programla sanatseverleri ağırlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Genel Sanat Yönetmeni İbrahim Yazıcı'nın desteğiyle İzmir Barok Topluluğu'nun kurucusu Bülent Oral'ın öncülüğünde düzenlenen Barok Müzik Festivali, yarın açılış konseriyle başlayacak.

Bülent Oral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllarda "İzmir Barok Günleri" adıyla düzenledikleri etkinliği bu yıl festival boyutuna taşıdıklarını belirtti.

Festivale Türkiye'den kendisinin de viyola da gamba ile yer aldığı Barok Sesler topluluğunun yanı sıra barok müziğinde dünyaca ünlü iki topluluğun konuk olacağını dile getiren Oral, 1600'lerin başında Francesca Caccini'nin aile bireylerinden kurulu topluluktan esinlenerek İspanya'da Zapico kardeşlerin kurduğu dünyaca ünlü "Concerto Zapico" ile Fransız topluluk Il Ballo Ensamble'nin İzmirli dinleyicilerle buluşacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Oral, AASSM'de 6 Kasım'da saat 20.00'de İspanyol Concerto Zapico'nun vereceği konserle başlayacak festivalde, aynı yer ve saatte 10 Kasım'da Barok Sesler, 15 Kasım'da da Il Ballo Ensamble topluluklarının sahneye çıkacağını belirtti.

Festival programında ayrıca 2 atölye çalışmasının yer alacağına işaret eden Oral, Concerto Zapico topluluğunun 7 Kasım Cuma saat 10.00'da Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Yerleşkesi'nde, Barok Sesler topluluğunun da 9 Kasım saat 11.00'de AASSM Küçük Salon'da genç müzisyenlerle bir araya geleceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!