Güncelleme Tarihi:
İZMİR Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, İntegratif Tıp Uygulamaları kapsamında müfredata alınan 'Tamamlayıcı Tıp ve Hemşirelik, Kişisel gelişim, Semptom yönetiminde yeni yaklaşımlar, NLP, EFT, Refleksoloji' gibi dersler ile dünya standartlarında bir eğitim alarak, kariyer planlamalarında yeni fırsatlar yakalayacak.
Öğrencilerine, iş yaşamlarında farklı ve yeni kapılar açabilmek için çalışmalarını sürdüren İzmir Üniversitesi, dünyada en yeni sağlık eğitimi yöntemlerini öğrencileriyle buluşturuyor. Avrupa ve Amerika'da hızla yayılan İntegratif Tıp Uygulamaları kapsamındaki 'Tamamlayıcı Tıp ve Hemşirelik, Kişisel gelişim ve Semptom yönetiminde yeni yaklaşımlar: NLP, EFT, Refleksoloji' dersleri, İzmir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü müfredatına alındı. Bu derslerin, 2015-2016 eğitim yılı içerisinde başladığını ve böylece sağlık eğitiminde öncü bir rol üstlendiklerini belirten Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, “Mezuniyet sonrası transkültürel bakımı bilen ve kariyer planlamasında çok farklı seçenekler ile mezun olan öğrenciler yetiştiriyoruz" dedi.
Bu doğrultuda Hemşirelik Bölümü öğrencilerine kişisel gelişim eğitimi veren Kişisel Gelişim Uzmanı İkbal Kaya, iletişimin ve kişinin kendini tanımasının önemine değindi. Kişisel gelişim dersi ile öğrencilerin, içlerindeki olumsuz düşünce, yargı ve inanç kalıplarından uzaklaşarak olumlu kalıplara yöneleceklerini ve böylece özgüven sahibi olacaklarını vurgulayan Kaya, “Kısacası kişisel gelişim eğitimi; öğrencinin kendini tanımasını sağlar" diye konuştu. Etkili iletişim ile her alanda kendine güvenen, gücünü kendinden alan, empati yapabilen, kendini her koşulda rahat ifade edebilen, kendini seven ve değer veren bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Kaya, “Bu eğitimler sonucunda, mesleki hedeflerini daha iyi belirleyen ve daha kaliteli bakım hizmeti sunabilen sağlık profesyonelleri yetişecek" ifadelerini kullandı.
AVRUPA VE AMERİKA DA UYGULUYOR
Modern Batı Tıbbı ile Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp (TAT) uygulamaları arasındaki işbirliği temelli yaklaşım sonucunda hayata geçen İntegratif Tıp Uygulamaları, Avrupa ve Amerika'da sağlık eğitimi sunan birçok okulun müfredatına girdi. Bu eğitimler, akupunktur, bitkiler ve botanik, meditasyon ve rahatlama, kiropratik, homeopati ve beslenme ve diyetle ilgili TAT yöntemlerini içeren dersleri kapsıyor. İntegratif Tıp Uygulamaları, Türkiye'de ise Sağlık Bakanlığının 2014 yılında yürürlüğe koyduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği ile eğitim programlarına alınmaya başladı.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF