Güncelleme Tarihi:
İZMİR Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı'ndan oluşan Borsa Heyeti, işbirliği ve ortak akıl ziyaretlerinin ikincisini gerçekleştirdi.
Ziyaretlerin ilk durağı Ege Üniversitesi Rektörlüğü oldu. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak'ı makamında ziyaret eden Borsa Yönetimi, İzmir projeleri ve Borsa çalışmaları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Borsa olarak attıkları her adımda evrensel değerlere uygun davranmayı, dünya ile etkin ve hızlı şekilde entegre olmayı, aklı ve bilimi ön planda tutmayı ilke edinmiş bir kurum olduklarını belirterek, "Hem kentimiz hem de ülkemiz için değer üretme arzusundayız. Kısa bir süre önce Borsamız ile Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğinde yürütülen 'Türk Tarımın Global Entegrasyonu ve Tarım 4.0' isimli proje, bunun çok güzel bir örneği. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu olarak Ege Üniversitesi ile birlikte imza atılacak her iş bizim açımızdan değerli ve prestijlidir" dedi.
Prof. Dr. Necdet Budak ise üniversiteler ile oda ve borsalar arası işbirliklerinin önemine değinerek, "İzmir'in potansiyelini ortaya çıkaracak, kent ekonomisini ve ekonominin önemli bir katma değeri olan tarım sektörünü ileri seviyeye taşıyacak her projede üzerimize düşeni yapmaktan ve ortak projeler üretmekten memnuniyet duyarız" diye konuştu.
Borsa Yönetiminin ikinci durağı ise Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş'un makamı oldu. Borsa olarak Tarım İl Müdürlüğüyle çok sıkı bir ilişki ve birlikte yürüttükleri çok değerli projeler olduğunu söyleyen Işınsu Kestelli, "Yakın geçmişte 'Toprağın Kadınları', 'Toprak ve Çocuk', 'Bilgim Bereketim' gibi insanımıza dokunan başarılı işlere hep birlikte imza attık. Yeni dönemde de daha nicelerini el birliğiyle hayata geçireceğimize yürekten inanıyorum. İzmir, Türkiye açısından çok önemli bir tarım kenti. 161 bin çiftçisi ve 3.9 milyon dekar tarım alanı var ve ciddi anlamda sulama alt yapısına sahip. Devletimiz tarafından sadece 2017 yılında 356 milyon TL İzmir çiftçisine ulaştırıldı. İzmir ilinde, tarımsal kalkınma için 348 proje faaliyete geçirildi. Yaklaşık 132 milyon liralık hibe bakanlık bütçesinden sağlandı. Tüm bunlar, daha zengin, daha aydınlık yarınlar adına Ege topraklarına serpilen birer tohum. Filizlenip değer üretecekler ve ülke refahına katkı sağlayacaklar" dedi.
Zekeriya Erdurmuş ise Müdürlük olarak sektörü ilgilendiren proje ve çalışmalarda kurumlar arası ortak strateji belirlenmesini ve fikir birliği ile hareket edilmesini, başarıya ulaşmada oldukça değerli bulduklarını söyleyerek bu kapsamda Borsa ile işbirliği halinde olmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.
Heyetin bir diğer ziyareti İzmir Ticaret Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetimine gerçekleştirildi. Işınsu Kestelli, İzmir Ticaret Odası ve Borsa'nın birbirinden değerli ve köklü iki kurum olduğuna değinerek "İlki 1885'ten, ikincisi 1891'den bu yana aralıksız olarak İzmir'e ve Türkiye'ye hizmet ediyor. Ticaretin, tarımın gelişmesi için emek sarf ediyor, proje üretiyor, hayata geçiriyor ve uyguluyor. İzmir'de fuarcılık, organik tarım, turizm, yüksek teknolojiye dayalı nitelikli sanayi, Ar-Ge ve inovasyon merkezleri, limanı, serbest bölgeleri gibi gerekli altyapılarımız mevcut. 'Yaşayan ve yaşanılan kent' algımız çok güçlü. Bizler İzmir'in, ortak akıl çerçevesinde, ülke ve bölge ekonomisinin güçlü bir çekim merkezi haline geleceğine inanıyoruz. Bu sürece verilecek her katkıyı, İzmir'in daha güçlü, daha zengin ve daha aydınlık yarınlarının inşasına konulan bir tuğla olarak görüyoruz" diye konuştu.
Mahmut Özgener ise "Ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olursak o kadar güçlü olacağımızı düşünüyorum. Bu da bize başarıyı getirecek ve kent ekonomimize sağlayacağımız katkıyı arttıracaktır. Bu birlik ve beraberliği arttırarak kurumlar arası başarılı projelere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.
Borsa heyeti İzmir Ticaret Odası'nın ardından Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk'ü ziyaret etti. Borsa olarak İzmir'in ortak akıl çerçevesinde ülke ekonomisinin çekim merkezi haline geleceğinden emin olduklarını belirten Işınsu Kestelli, "Ortak akıl sürecine verilecek her katkıyı, İzmir'in daha güçlü, daha zengin ve daha aydınlık yarınlarının inşasına konulan bir tuğla olarak görüyoruz. Bu çerçevede, İzmir Ticaret Borsası olarak, yeni dönemde Deniz Ticaret Odamız ile çok daha yakın işbirliği içinde olmaktan büyük mutluluk duyacağız" diye konuştu.
Yusuf Öztürk ise "Oda borsa seçimlerinin ardından yaratılan sinerji bizleri oldukça mutlu etti. Borsa birlikte çalışmaktan her daim memnuniyet duyduğumuz köklü bir kurum" dedi.
Deniz Ticaret Odası'nın ardından bir sonraki durak İzmir Emlak Komisyoncuları Odası oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu'nu ziyaret eden Borsa heyeti iki kurum arasında yapılabilecek ortak çalışmaları değerlendirdi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, "İzmir yaşanılabilir kent özelliğini kaybetmeden, alt yapı sorunlarını çözmüş bir kent olarak büyürse bundan herkes kazançlı çıkar" diye konuştu.
Borsa Heyetinin ziyaret maratonunun sonu İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu ve Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Borsa yönetimi iki kurum arasında yapılacak işbirliği fırsatlarını ve projeleri değerlendirdi. Sanayi, ticaret, tarım, turizm, emlak, eğitim, sağlık başta olmak üzere her alanda dengeli büyümek için tüm tarafların iletişim içinde olmasında sonsuz fayda gördüklerine değinen Işınsu Kestelli, "Buradan hareketle Birliğiniz ve Borsamız arasında ortak çalışmalara imza atmaktan mutluluk duyacağız" diye konuştu. Zekeriya Mutlu ise Borsa ile birlikte İzmir'deki tüm oda ve birliklerin ortak sinerji ile hareket etmesinin kent için faydasına değinerek kurumlar arası ortak toplantılar düzenleyip komisyonlar oluşturarak işbirliği yapılan alanları arttırmayı temenni ettiklerini söyledi.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI