IHA
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 10:22
İZMİR'İN KONAK İLÇESİNDE, BU YIL 13’ÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLEN İZMİR ÖYKÜ GÜNLERİ, DOLU DOLU GEÇEN İKİ GÜNÜN ARDINDAN SONA ERDİ.
İzmir’in Konak ilçesinde, bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen İzmir Öykü Günleri, dolu dolu geçen iki günün ardından sona erdi.
Konak Belediyesi’nce düzenlenen 13. İzmir Öykü Günleri, iki günlük yoğun programın ardından sona erdi. Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panel ve söyleşilere vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Türk Edebiyatının tanınmış öykü yazarlarını edebiyatseverlerle buluşturan etkinliğin bu yılki teması ’Kadın ve Kent’ olurken, onur konuğu ise Türk Edebiyatı’nın önemli yazarlarından Nursel Duruel oldu. 13-14 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliğin son gününde dünya edebiyatına damga vuran Franz Kafka’nın unutulmaz eseri ‘Dönüşüm’ de 100’üncü yazım yılında anıldı. Bir sabah uyandığında kendisini dev bir böceğe dönüşmüş olarak bulan Gregor Samsa’nın hikayesinin anlatıldığı eser, Ahmet Bozkurt, Mesut Varlık ve Kerem Işık’ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde ele alındı.
13.İzmir Öykü Günleri’nin Kent ve Kadın temasına uygun olarak ‘Edebiyatımızda Kadın Öykücüler’ ve ‘Öykünün Kadın Kahramanları’ adlı iki panel de gerçekleştirildi. Yönlendiriciliğini Çevirmen Nuray Önoğlu’nun üstlendiği ilk panelde yazarlar Aysu Erden, Ayşegül Tözeren ve Sezer Ateş Ayvaz kadın yazarlar ve öyküleri hakkında yorumlarını okuyucuyla paylaştı. Hülya Soyşekerci’nin yönettiği ‘Öykünün Kadın Kahramanları’ panelinde ise Semiramis Yağcıoğlu, Sibel Türker ve Yıldız İlhan kadın serüvenlerinin anlatıldığı bir edebiyat yolculuğuna çıkardı.
İzmir Öykü Günleri genç yazarların katıldığı forumla ise son buldu. Pelin Buzluk’un yönettiği foruma Nihan Eren, Deniz Faruk Zeren, Hakkı İnanç, Kerem Işık, Melike Uzun, Nurullah Kuzu, Ozan Çınar ve Şengül Can katıldı. Her konuşmacı sırayla söz alarak, yazarlık serüvenleri ve öykü deneyimlerini paylaştı. Günümüz genç yazarlarının çok renkli ve çok yönlü bir dil kullandığına vurgu yapılırken, farklı bakış açıları dile getirildi.
HG-Y)