İzmir Barosu için 4 kişi adaylığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Barosu için 4 kişi adaylığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 08:46

İzmir Barosu için 4 kişi adaylığını açıkladı

Haberin Devamı

İZMİR'de Baro seçimleri için bugüne kadar 4 kişi adaylığını açıkladı. 9 bin üyesi bulunan Baro'ya mevcut yönetimden iki isim talip oldu. Aydın Özcan'ın milletvekili adayı olmak için istifa etmesinin ardından görevi vekaleten yürüten Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'ndan Mustafa Çetin, yine Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına seçimlere katılan yönetim kurulu üyesi Atalay Aksay, koltuk için yarışacak. Bu yıl yapılacak seçimlere ilk kez Yenilikçi Avukatlar Grubu da katılacak.

İzmir Barosu seçimleri 20-21 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak. Baro Başkanlığı için bugüne kadar 4 kişi adaylığını açıkladı. İzmir Barosu Başkanvekili Mustafa Çetin ile yine yönetim kurulu üyesi olan eski Genel Sekreter Atalay Aksay, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına hem birbirileri ile hem de rakipleriyle yarışacak. Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı olarak seçimlere Özkan Yücel katılacak. Bu yıl seçimlere ilk kez katılacak olan Yenilikçi Avukatlar Grubu'nun adayı ise Muhammet Özekes.

9 bin üyesi bulunan İzmir Barosu Başkanlığı'na aday olan Başkanvekili Mustafa Çetin, 4 yıldır, İzmir Barosu'nda başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, aday olma gerekçelerini şu sözlerle açıkladı:

"Görev yaptığım süre içerisinde Baro'nun mutfağında, komisyonlarında çalıştım. Katkı sağladım. Böyle bir ortamda İzmir Barosu gibi ağırlığı olan bir Baro'da tecrübeli, deneyimli birisi olarak, meslektaşlarıma, ülkeme ve milletimize faydalı olmak için aday oldum. Bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

'TOPLUMA DOKUNAN BİR BARO'

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun bir diğer adayı Atalay Aksay da, seçim kampanyalarını genel olarak sosyal medya üzerinden yürüteceklerini söyledi. Son 5 yılda sisteme 4 bin 200 civarında genç avukatın girdiğini kaydeden Aksay, "Gençler, bu sürecin belirleyici unsuru olacak. O nedenle onlara hitap eden kampanyalar yapacağız" dedi. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için de ciddi projeler hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Atalay, "Özellikle kadınlara şiddet konusunda yerel yöneticiler ile işbirliği protokolü yapacağız. Tüm şiddete uğrayan kadınların hukuki yükünü Baro'nun üzerine alacağız. Belediyelerin de bize bu konuda oda tahsis etmesini isteyeceğiz. Orada nöbetçi avukat uygulaması başlatacağız. Her gün kadınlar gizli olarak oraya gelecekler. Biz de ücretsiz  olarak onların davalarını takip edeceğiz" dedi.

'BARO'NUN SESİ SOLUĞU YOK'

Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı olarak seçimlere katılacak olan Özkan Yücel de, 4 yıldır İzmir Barosu'nun, olması gereken yerden uzakta bulunduğunu iddia ederek, "Sesi yok, soluğu yok. Ülkede birçok sorun yaşanıyor, bunların çözümü noktasında İzmir Barosu'nun bir sözü olmadı. Olağanüstü hal koşulları gerçekleşti. Avukatların vekil görüşmelerine büyük sınırlamalar getirildi. Avukatlar, gözlemci ve kamera eşliğinde görüşmelere zorlandı. Buna karşı ne İzmir Barosu ne başka barolardan ve Barolar Birliği'nden ses çıkmadı. Tüm bunlar avukatlık mesleğinin icrasını imkansız kılan şeyler. Birey olarak avukatlar da bu süreçlerde kendilerini yalnız hissediyorlar. Savunma hakkının hayata geçmesinin temel unsuru avukatlar. Bunun için güçlü avukatlara ve güçlü baroya ihtiyaç var. Avukatları yalnız bırakmayan ve her zaman meslektaşlarının yanında olan bir baroya ihtiyaç var. Öncelikli hedefimiz, avukatların günlük hayatlarında yaşadıkları sorunları çözmek. İş yaptığı alanlarda yaşadığı sorunlara çözüm bulmak istiyoruz" dedi.

'AYNI GRUPLAR ARASINDA EL DEĞİŞTİRDİ'

Yenilikçi Avukatlar Grubu'nun adayı Av. Prof. Dr. Muhammet Özekes ise, Yenilikçi Avukatlar oluşumunun, hukuku, adaleti ve meslek ilkelerini öne alan, siyaset ve gruplar dışında bir baro için yola çıktığına işaret etti. Özekes, "Baro önce hukuk, önce avukat, önce meslek içindir. Baro, siyasetin bir parçası, onun farklı bir aracı olmamalıdır. Çünkü, siyaset yapacak pek çok yer var, ama avukatı ve avukatlık mesleğini savunacak tek yer barodur. 'Siyaset için değil, avukat için baro; bir grup için değil herkes için Baro' amacımızdır. Baro'nun gruplardan bağımsız, herkesi kucaklayan bir yapıya kavuşmasını amaçlıyoruz" dedi. Özekes, Baro'nun yönetiminin bugüne kadar aynı gruplar arasında el değiştirdiğini ve bu yönetimlerle sorunların çözülemediğini savunan Özekes, "Gruplaşmalar ve grup içi tartışmalar Baro'nun gücünü zayıflattı. Ayrımsız, önyargısız, ötekileştirmeden, her avukatın bilgisini ve tecrübesini tüm avukatların başarısı için ortaya koymak, üretmek, çoğaltmak, mesleğe saygınlık kazandırmak için bir araya geldik" diye konuştu.

Umut KARAKOYUN/ İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!