İspanyollara Türk balığı ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

İspanyollara Türk balığı ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 12:43

SU Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), ihracatı artırmak için, 4-5-6 Ekim 2016 tarihlerinde İspanya'nın Vigo kentinde düzenlenen 18. Conxemar Uluslararası Su Ürünleri fuarına katıldı. Su ürünleri sektörünün buluşma noktası olan fuarda Türk çipurası, levreği ve diğer deniz ürünleri ikram edildi.

Haberin Devamı


Türkiye'nin ihracatta yıldız sektörlerinden su ürünleri sektörünün, levrek ve çipurada Avrupa pazarında yüzde 25 pazar payına ulaştığını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, "Su Ürünleri Tanıtım Grubu olarak İspanya'nın Vigo kentinde düzenlenen 18. Conxemar Uluslararası Su Ürünleri 2016 fuarına katıldık ve İspanyol şef Liana David yaptığı balık yemekleriyle Türk su ürünlerimizin tanıtımını yaptık Conxemar Fuarı aynı zamanda Afrika pazarına açılmak için bir fırsat. Bu fırsatları değerlendirmek için gelecek yıl da katılmayı planladığımız bir fuar" dedi.
İspanya'nın dünyanın üçüncü büyük su ürünleri ithalatçısı ülke konumunda olduğunu belirten Kızıltan, "Bu coğrafyada yaşayanlar, Akdeniz ve Ege balıklarımızı özellikle levrek ve çipuramızı iyi tanıyor. İspanya'da yaklaşık 8 bin kilometre sahil şeridi bulunmakta, balıkçılık, kültür balıkçılığı ve konserve tesisleri oldukça gelişmiş durumda. Ancak kendi üretimleri ihtiyacı karşılayamadığı için ithalata ihtiyaç duyuyorlar. Avrupa'daki ihracatımızı artırmak için İspanya'yı önemli bir kapı olarak görüyoruz. Burada yeni ihracat bağlantılarına imza atmak ve var olan ihracatımızı artırmak istiyoruz" diye konuştu.
Türkiye'den İspanya'ya yapılan su ürünleri ihracatında çipura, levrek ve karidesin öne çıktığına işaret eden STG Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye'nin İspanya'ya gerçekleştirdiği su ürünleri ihracatın sayısal değerinin ise 2015 yılında 35 milyon dolar olduğunu, 2016 yılının Ocak - Eylül döneminde ise 24 milyon dolar olarak kayıtlara geçtiğini vurguladı.
Su Ürünleri Tanıtım Grubu standı, fuarda en çok ilgi gören stantlardan biri oldu ve Conxemar 2016 Su Ürünleri Fuarı'nda İspanyol şef Liana David ile ziyaretçilere İspanyol mutfağına uygun tariflerle hazırladığı, Türkiye'de yetiştirilen balıkları tatma olanağı sundu, promosyon malzemeleri dağıtıldı. Aynı zamanda balıklar sergilenerek Türk balığı imajı yaratılmaya çalışıldı. Stantta 1500'e yakın ziyaretçiye balık ikram edildi.
Conxemar 2016 Su Ürünleri Fuarı'nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nu (STG), STG Başkanı ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, STG Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Ciğer, Yurdakul Sözeri ile Ege İhracatçı Birlikleri Uzman Yardımcısı Tümay Çetiner temsil etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!